Parādi, kas tev mugurā...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Cilvēka raksturs izpaužas gan sejas izteiksmē, gan žestos, gan runas un smiešanās manierē, gaitā un, protams, apģērbā. Šoreiz nedaudz nenopietni (bet varbūt nopietni?) par to, ko izsaka mūsu izvēle.

Ādas apģērbu izvēlas aktīvi, pat agresīvi tendēti cilvēki. Šī īpašība pastiprinās, ja apģērbs ir bagāts ar rāvējslēdzējiem, spiedpogām un citāda veida metāla furnitūru.

Zamšs, tieši otrādi, agresiju mīkstina. Zamša pielūdzējiem ir raksturīgas rūpes par savu statusu un prestižu. 

Trikotāža, angora, mohēra patīk tiem, kas mīl komfortu. Viņi rada demokrātiska, labvēlīga cilvēka iespaidu, ar kuru viegli atrast kopīgu valodu. Šie cilvēki ir «pūkaini» gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Lina, džinsa apģērba cienītāji ir tikpat vienkārši kā viņu iecienītais audums. Te izpaužas tiecība uz iekšējo vieglumu un atbrīvotību. 

Vieglās, gaisīgās drēbēs rotājas tie, kas grib «izskatīties par visiem 100%».  

Iegaumē! Jo gaisīgāks, izmeklētāks audums, jo stiprāka ir cilvēka vēlme pēc labklājības un augstāka sociālā statusa.

• Caurspīdīgi audumi, piegulošs apģērbs arī ir atkailināšanās, tikai nedaudz ieturētāka, bet dažreiz pat efektīvāka.

• Par vēlmi izcelties norāda kaislība uz spalvām, spožumiem apģērbā.

• Platus apģērbus, aiz kuriem nevar saskatīt auguma aprises, nēsā cilvēki, kuri vēlas noslēpt savu «es». 

Iegaumē! Jo vairāk sieviete atkailina savu ķermeni, jo augstāks ir viņas pašvērtējums.

Vīrieša rota ir kaklasaite. Un rakstura noteicēja arī. Jāpievērš uzmanība ne tikai kaklasaites krāsai un zīmējumam, bet arī mezglam. Jo brīvāks mezgls, jo atbrīvotāks ir vīrietis.

Jo kaklasaite sasieta ciešākā mezglā, jo lielāka ir vēlēšanās savas emocijas turēt ciešā kontrolē. Konservatīvas dabas vīrieši parasti nēsā kaklasaites ar līnijveida vai zirnīšu zīmējumu.

Dzīvīgas, mainīgas personības priekšroku dod visam raibajam un eksotiskajam — vienalga, vai tās ir palmas, kailas sievietes vai spilgta ģeometrija. 

Skats uz leju — uz apaviem

Augsti kurpju papēži automātiski maina sievietes stāju: mugura un pleci iztaisnojas, zods tiek pacelts uz augšu. Staigāt uz tādiem papēžiem nav vienkārši, jo mainās ķermeņa smaguma centrs. Stājas izmaiņai seko iekšējā stāvokļa izmaiņas — palielinās pārliecinātība par sevi.

Augstas špiļkas vizuāli padara sievieti garāku un iznesīgāku. Dāmas, kuras dievina kurpes ar 10 cm un vēl augstākiem papēžiem, jūtas pārliecinātas par sevi. Viņas grib būt lielākas par apkārtējiem visās nozīmēs.

Jo tievāks papēdis, jo izteiktāka vēlēšanās tikt ievērotai. Augsto spicpapēžu kurpju cienītājām piedēvē arī agresīvākas tieksmes.    

Platus kurpju papēžus izvēlas praktiskas sievietes, tādas, kas dod priekšroku sava stāvokļa stabilitātei un patstāvībai.

Tiek uzskatīts, ka mūsu ķermeņa šaurākajās vietās (kakls, plaukstu locītavas, potītes, viduklis) uzkrājas enerģija. Šo vietu demonstrēšana, atkailināšana liek domāt par centieniem patikt, tikt pamanītam un pozitīvi novērtētam. Bet sašaurināto ķermeņa vietu slēpšana zem dažādām šallītēm, aprocēm utt. norāda uz nepietiekamu sevis novērtējumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu