«Nekā personīga»: no Krievijas izraidītais diplomāts ir Pēteris Podvinskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

No Krievijas izraidītais Latvijas diplomāts ir bijušais Latvijas vēstniecības Krievijā vicekonsuls Pēteris Podvinskis, liecina TV3 raidījuma «Nekā personīga» rīcībā nonākusī informācija, ko aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Ivars Lasis.

Lasis norādīja, ka Podvinskis pēc atgriešanās Latvijā turpinās darbu ĀM.

Savukārt no Latvijas izraidīto Krievijas diplomātu vicekonsulu Aleksandru Rogožinu visvairāk esot interesējusi Latvijas iekšlietu datu bāze, liecina «Nekā personīga» rīcībā esošā neoficiālā informācija. Tai piekļūt saviem spēkiem vien viņš nav spējis. Latvijas pusē Rogožinam palīdzējušas vēl piecas personas, iespējams, to vidū bijušas arī valsts amatpersonas.

«Nekā personīga» ziņo, ka Rogožina lieta un ar to saistītie vārdi ir zināmi Latvijas drošības dienestiem, arī Valsts prezidentam, jo «pretizlūkotāji Rogožinam sekoja jau ilgstoši».

Pagājušā gada beigās Krievijas spiegs esot pārkāpis pieļaujamā riska robežu.

Rogožina spiegošanā pēdējais punkts sakritis ar Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova viesošanos Latvijā un Latvijas–Krievijas attiecībās ļoti jutīgo brīdi — robežlīguma ratifikācijas gala procedūrām, tāpēc abas puses labāk izvēlējušās par šiem faktiem noklusēt, ziņo «Nekā personīga».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu