Kariņš: pret vēju, pa ledu, ar basām kājām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šābrīža situāciju, kad sašķēlusies partija «Jaunais laiks» (JL), tās valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «100. pants» raksturoja kā «grūtus laikus, kur jāiet pret vēju, pa ledu, ar basām kājām».

Kariņš nav pārliecināts, ka tad, ja JL būtu piekritis strādāt Ivara Godmaņa vadītajā valdībā, situācija būtu citāda un no partijas nebūtu izstājušies tik daudzi tās biedri. «Manuprāt, grūtajos laikos vieglākais ir teikt «nevaru», «negribu», «eju projām»... Tad, kad ir grūti, tad nav tas laiks uzbrukt. Mēs iesaistījāmies politikā, lai veidotu dzīvi grūtāku tiem, kas valsti veda tai virzienā, kurā, mūsuprāt, tai nav jāiet,» sacīja Kariņš.

Pēc Kariņa teiktā, patlaban ir pieci valdes locekļi, kas viņam paziņojuši par vēlmi izstāties no partijas. «Es varu saprast pašvaldību vadītājus, bet ne valdes locekļus — cilvēkus, kas saņēmuši lielāko atbalstu un uzņēmušies atbildību,» teica Kariņš un piebilda, ka «loģiskākais būtu izmantot savas varas iespējas, nevis izstāties».

Jautāts, kā rīkosies tālāk, Kariņš sacīja, ka jāsasauc kongress, kurā partijas biedri paši sniegs savu vērtējumu, jāizvirza mērķi, kā strādāt tālāk. Tāpat Kariņš atzina: «Ja ir kāds, kam par notikušo jāuzņemas atbildība, tad tas esmu es.»

Staiceles mērs Jānis Bakmanis skaidroja, ka šāda situācija partijā izveidojusies tāpēc, ka «JL vadītāji solīja būt valdībā, taču tas netika pildīts». Pašvaldību vadītājiem nav skaidrs, kādēļ JL nav pozīcijā, teica Bakmanis. Viņaprāt, Kariņš noteikti centās darīt visu, taču partijas dome neizvērtēja pietiekami lēmumu iet vai neiet valdībā. «Pašvaldību vadītājiem aizmugurē ir cilvēki, kuri vēlas sakārtotas ielas, ūdensvadus... Kā to var izdarīt, ja tikai kaut ko gaidām?» jautāja Bakmanis.

Jautāts, vai no partijas izstājušies biedri ir nodevuši JL ideālus, Bakmanis sacīja: «JL idejas nekur nav pazudušas, varbūt tās turpināsies kādā citā politiskā veidojumā, bet tie ir cilvēki, kas cīnīsies par Latvijas nākotni.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu