Āboltiņa būtu gatava vadīt JL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa būtu gatava vadīt partiju «Jaunais laiks» (JL), ja šādu vēlmi izteiktu partijas kongress.

Telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» Āboltiņa uzsvēra, ka partijas kongresā tiks pieņemts lēmums par nākamo partijas vadītāju un jauno valdes sastāvu. Ja kongress izteiktu uzticību, viņa būtu gatava vadīt JL.

Pēc politiķes domām, pašreizējam partijas valdes priekšsēdētājam Krišjānim Kariņam ir jāuzņemas līdzatbildība par to, ka no partijas ir aizgājuši četri Saeimas deputāti un vairāk nekā 20 biedri no reģioniem. Āboltiņa gan nepauda viedokli, vai Kariņam būtu jāaiziet no partijas vadītāja amata, norādot: «Tas ir jālemj cilvēkam, uz kuru tas attiecas.»

Ceturtdien valdes sēdē sašķēlies JL. Oficiāli par aiziešanu no JL paziņojuši četri Saeimas deputāti — bijušie izglītības ministri Ina Druviete un Kārlis Šadurskis, bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete un bijusī Satversmes tiesas tiesnese Ilma Čepāne, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

JL rindas pametīs arī bijušais Rīgas mērs Aivars Aksenoks.

No JL vienlaikus izstājušies arī 22 biedri no reģioniem — astoņi pilsētu un pagastu vadītāji, septiņi līdzšinējie partijas nodaļu vadītāji un vairāki citi pašvaldību deputāti. JL nolēmis pamest Staiceles mērs Jānis Bakmanis, Limbažu mērs Juris Žūriņš, Saldus mērs Didzis Konuševskis, Skultes pagasta vadītāja Velta Puriņa, Apes pilsētas vadītāja Astrīda Harju, Aronas pagasta vadītājs Andrejs Piekalns, Rūjienas galva Guntis Gladkins, Smiltenes vicemēre Ilze Vergina, Ķekavas Domes priekšsēdētājas vietniece Līga Badūne un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu