Šadurskis: no JL aizgājušie biedri varētu veidot jaunu politisko spēku [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

No opozīcijā esošās partijas «Jaunais laiks» aizgājušie deputāti varētu veidot jaunu politisko spēku, atzina bijušais JL biedrs Kārlis Šadurskis, vēstī «Radio SWH».

Sarunā ar portālu «Apollo» Šadurskis norādīja, ka politiskā un cilvēciskā loģika nosaka, ka līdzīgi domājoši cilvēki konsolidējas. Tomēr par konkrētiem soļiem runāt esot pāragri un pagaidām tā esot vien ideja. 

Jautāts, vai no JL aizgājušie biedri varētu pievienoties Aigara Štokenberga jaunveidotajai organizācijai «Cita politika», Šadurskis atbildēja, ka par to runāt ir priekšlaicīgi. Tomēr politiķis norādīja, ka Štokenbergs «nav pateicis neko tādu, ko jau nebūtu pateicis JL».

«Godmaņa valdības veidošana bija [JL] iekšējās krīzes katalizators,» teica politiķis. Jautāts, vai JL neiesaistīšanās premjera Ivara Godmaņa veidotajā valdībā bija kļūda, Šadurskis atbildēja: kļūda bija tā, ka sarunas netika turpinātas. «Šo eksperimentu neveicām līdz galam,» teica bijušais JL biedrs. Viņš stāstīja, ka partijai vajadzēja pārbaudīt, vai pozīcijas politiskie spēki to tiešām tikai izmantos piesegam, vai no dalības valdībā varēs panākt reālu labumu. Tomēr liela daļa partijas biedru jau pašā sākumā bija pieņēmuši lēmumu valdībā neiesaistīties, uzsvēra deputāts.
 
«Krīze partijā brieda jau ļoti ilgi,» teica Šadurskis. Politiķis norādīja, ka JL biedriem bija kopīgi viedokļi tiesiskuma jautājumos, bet ļoti atšķirīgi uzskati par rīcības modeļiem, lai savus principus realizētu. Savu aiziešanu viņš komentēja kā atbildību domubiedru priekšā.

Deputāts stāstīja, ka partijas JL ideja ir labākā politiskā ideja atjaunotās Latvijas vēsturē, un ka aizgājušie biedri turpinās par šo ideju iestāties. Kā JL idejas turpinātājus politiķis drīzāk redz tos, kuri no partijas ceturtdien izstājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu