Kristovskis izstājas no TB/LNNK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

No apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) pirmdien nolēmis izstāties Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis.

Iespējams, viņam sekos vēl vairāki domubiedri, kas kopā ar daļu no partijas «Jaunais laiks» (JL) aizgājušo politiķu varētu veidot jauna, nacionāli konservatīva politiska spēka kodolu. Par partijas dibināšanu varētu tikt paziņots jau tuvākajā laikā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pēc partijas valdes sēdes Kristovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka par šādu soli izšķīries, jo uzskata, ka apvienībā vairs nevar palikt, tā kā ir paziņojis par iesaistīšanos jauna politiskā spēka veidošanā.

Kristovskis norādīja, ka viņa aiziešanai ir «dziļāki mērķi» un viņš vairs nevēlas atrasties partijā. «Tā vairs nav partija par patiesiem valsts demokrātijas centieniem un patriotismu, bet tajā vairākuma intereses saistās ar ekonomiskiem projektiem,» apgalvoja politiķis.

Kristovskis arī turpmāk paliks Eiropas Parlamenta deputāts un nemainīs politisko grupu.

Kristovskis cer, ka viņam varētu sekot arī citi «tēvzemieši», «jo viņi mani stimulēja izšķirties par šādu soli».

Politiķis arī solīja, ka jau marta sākumā varētu būt gatavi uzmetumi jaunveidojamajai nacionālkonservatīvajai partijai.

Kā ziņots, janvāra beigās no JL izstājās vairāku pašvaldību un partijas reģionālo nodaļu vadītāji, kā arī četri Saeimas deputāti — Kārlis Šadurskis, Ina Druviete, Ilma Čepāne un Sandra Kalniete.

Kristovskis aģentūrai LETA jau iepriekš atzinis, ka plānots veidot jaunu politisko spēku, un tuvāko domubiedru vidū minējis no JL aizgājušos Saeimas deputātus. Arī viņi pieļauj šādu iespēju.

Konflikti TB/LNNK rindās sākās pērn, kad Kristovskis ar domubiedriem pauda partijas vadībai pretēju nostāju par drošības iestāžu likuma grozījumiem, kā arī piedalījās tā saucamajā lietussargu revolūcijā, kurā prasīja 9. Saeimas atkāpšanos.

Novembrī TB/LNNK kongresā Kristovskis kandidēja partijas priekšsēdētāja amatam, taču ar četru balsu starpību zaudēja citam Eiroparlamenta deputātam, TB/LNNK ekonomiskās programmas autoram Robertam Zīlem.

Pēc šķelšanās JL kā ticamākā tiek apspriesta iespēja, ka no JL aizgājušie kopā ar atsevišķiem TB/LNNK biedriem varētu veidot jaunu nacionāli konservatīvu partiju, kas gan nebūs saistīta ar ārpusfrakciju deputāta Aigara Štokenberga iecerēto politisko spēku.

Kristovskis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka kopā ar domubiedriem vairs neredz iespēju «strādāt produktīvi un mērķtiecīgi, jo partijas vadība ietur to kursu, kas nav par pārmaiņām Latvijā, bet tiecas attīstīt un uzturēt līdzšinējo politiku, ko sabiedrība vērtē zemu». Pēc Kristovska teiktā, TB/LNNK ir cilvēki, kas grib cita veida politiku, cita veida demokrātiju, kas vairāk atbilst vērtību jautājumiem.

Kristovskis norādīja, ka «pārmaiņas partijā nenotiek» un «tas resurss ir izsmelts, tur vairs nav ko darīt».

Jaunveidojamās partijas veidotāju vidū tiek minēti arī «tēvzemieši» Anna Seile un Gunārs Laicāns. Kā Kristovska domubiedri minēti vēl divi Eiropas Parlamenta deputāti no TB/LNNK — Inese Vaidere un Guntars Krasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu