Krasts nedēļas laikā oficiāli izstāsies no TB/LNNK; Seile vēl domā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta deputāts, ekspremjers un viens no redzamākajiem apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) politiskajiem smagsvariem Gundars Krasts nedēļas laikā oficiāli noformēs savu izstāšanos no partijas, aģentūrai LETA apstiprināja partijas ģenerālsekretārs Juris Saratovs.

Krasts jau pirmdien aģentūrai LETA paziņoja, ka viņš neuzskata par iespējamu turpmāk atrasties apvienībā un tādēļ nolēmis no tās izstāties. Lai izstātos no apvienības, viņam jāiesniedz partijas ģenerālsekretāram iesniegums.

Savukārt TB/LNNK Saeimas frakcijas deputāte Anna Seile aģentūrai LETA atzina, ka viņa esot pārdomās, vai turpināt darbu partijā un Saeimas frakcijā.

Kā ziņots, vakar TB/LNNK pametušais Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis un partiju «Jaunais laiks» (JL) pametusī Saeimas deputāte Sandra Kalniete oficiāli paziņoja par jaunas partijas veidošanu.

Pēdējo dienu laikā sašķēlušās divas partijas - JL un TB/LNNK.

Kā apstiprināja Kalniete, jaunajā partijā gatavi piedalīties vēl trīs Saeimas deputāti, kuri izstājās no JL, - Kārlis Šadurskis, Ina Druviete un Ilma Čepāne. Tāpat viņa cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies JL pametušie reģionālie līderi un citi cilvēki, kuriem rūp valsts attīstība.

Savukārt Kristovskis cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies TB/LNNK atstājušie politiķi.

Līdz šim jaunveidojamajā partijā gatavību iesaistīties pauduši aptuveni 40-50 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu