Pasaules siena neceļas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Divu miljonu vietā pāris tūkstoši — pāris jaunu, ambiciozu uzņēmēju utopiskais projekts Latvijā celt milzīgu betona sienu ar 65 miljoniem pasaules iedzīvotāju vārdu pašlaik ir nogrimis nebūtībā.

«Sākumā tas likās baigi forši. Cēla ideja, nauda nonāks Sarkanajā Krustā, un tā tālāk. Bet tad viss apklusa. Bija ziņas, ka lielu daļu naudas šie savākuši sev, bet labdarībai ticis pavisam maz. Arī ārzemēs nekādas reklāmas kampaņas viņi nav sākuši, kā iepriekš bija solīts. Bet es īpaši neuztraucos — mūs Latvijā ļoti bieži māna,» «Neatkarīgajai» stāstīja limbažnieks Imants, kurš «Pasaules sienas» kontā pērn iemaksāja trīsarpus latus. Pašlaik savu vēlēšanos savu vārdu redzēt uz betona sienas izteikuši 4882 cilvēki, kopā iemaksājot vairāk nekā 17 tūkstošus latu. Lielākais interesentu pieplūdums bija tūlīt pēc «Pasaules sienas» projekta prezentācijas pērn aprīlī, bet laikposmā no pērnā gada oktobra līdz šā gada februārim savu naudu sienas cēlējiem atvēlējuši ap 100 cilvēku.

Iepriekš Pasaules sienas cēlāji solīja absolūtu projekta caurskatāmību, bet kopš pērnā gada septembra projekta finanšu pārskati mājaslapā vairs netiek publicēti. Pēdējais pārskats liecina, ka kopš 2007. gada 1. janvāra līdz 30. septembrim projekta apgrozījums bijis 19 016 latu, no kuriem 2654 latus sienas cēlāji izmaksājuši sev algās.

Solīto ārzemēs organizēto reklāmas kampaņu vietā «Pasaules sienas» projekts pieminēts vien pāris interneta blogos. Arī ārvalstīs interneta lietotāji, līdzīgi kā Latvijā, par utopisku ideju izsakās ironiski, neņemot to par pilnu. «Milzīga telefongrāmata, kas taisīta no betona. Tas nu gan ir sasniegums,» smejas kāds blogeris no ASV. «Pasaules sienas» pārstāvji vakar neatrada laiku atbildēt uz «Neatkarīgās» jautājumiem.

«Neatkarīgā» jau rakstīja, ka vairāki latviešu uzņēmēji sākuši īstenot ambiciozu projektu «Wall of the World» («Pasaules siena»). To realizējot, paredzēts 82 hektārus lielā parka teritorijā Preiļu rajonā izveidot 272 granīta sienas ar tajās iegravētiem 65 miljoniem pasaules iedzīvotāju vārdu. Parka izveidošanu bija plānots sākt uzreiz pēc tam, kad būs reģistrējušies divi miljoni cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu