Arī Seile paziņo par izstāšanos no TB/LNNK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

No partijas «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) nolēmusi izstāties arī ilggadējā politiķe, Saeimas deputāte Anna Seile, aģentūrai LETA paziņoja Seile.

Viņa turpmāk vēlas darboties kā ārpusfrakciju deputāte un ir gatava atkāpties arī no Saeimas Agrārās, vides un politikas komisijas priekšsēdētājas amata, taču deputāte nolēmusi turpināt atbalstīt premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC). «Es strādāšu Saeimā un uzskatu, ka valdošā koalīcija ir darboties spējīga. Es to noteikti atbalstīšu, jo atbalstu arī Godmani kā premjeru,» sacīja Seile.

Seile aģentūrai LETA skaidroja, ka aiziešana no partijas ir liela politiskā izšķiršanās, taču tuvākajā laikā no partijas grasoties izstāties vēl vairāku nodaļu biedri, tāpēc arī deputāte izšķīrusies par šādu soli un plāno pamest partiju kopā ar citiem nodaļu biedriem. Politiķe stāstīja, ka esot saņēmusi Vidzemes un Kurzemes grupu atbalstu.

Deputāte pieļauj iespēju darboties jaunā politiskā spēkā. Seile vēlētos, lai jaunajam politiskajam spēkam pievienotos ne tika no «tēvzemiešiem» un partijas «Jaunais laiks» aizgājušie biedri, bet arī cilvēki, kuri līdz šim nav darbojušies politikā.

Pēc Seiles izstāšanās no frakcijas tajā paliks strādāt seši deputāti. Līdz šim opozīcijā notiekošajam partijā deputāts Gunārs Laicāns aģentūrai LETA sacīja, ka viņš vēl nav pieņēmis lēmumu, kā rīkoties tālāk un vai arī pats izstāsies no partijas. «Man nav vienpersoniskas tiesības uz šādu rīcību, jo par mani ir balsojuši cilvēki, un es gribu redzēt, dzirdēt arī viņu viedokli,» sacīja deputāts.

Kā ziņots, TB/LNNK jau ir pametuši Eiropas Parlamenta deputāti, vieni no redzamākajiem apvienības biedriem Ģirts Valdis Kristovskis un Gundars Krasts, kas nedēļas laikā oficiāli noformēs savu izstāšanos no partijas.

Kristovskis un partiju «Jaunais laiks» (JL) pametusī Saeimas deputāte Sandra Kalniete oficiāli paziņojuši par jaunas partijas veidošanu. Kā apstiprināja Kalniete, jaunajā partijā gatavi piedalīties vēl trīs Saeimas deputāti, kuri izstājās no JL: Kārlis Šadurskis, Ina Druviete un Ilma Čepāne. Tāpat viņa cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies JL pametušie reģionālie līderi. Savukārt Kristovskis cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies TB/LNNK atstājušie politiķi.

Līdz šim jaunveidojamā partijā gatavību iesaistīties pauduši aptuveni 40–50 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu