Justīnes slepkavas upuris: viņš teica, ka vēlas atriebties sievietēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Trešdien uz sprieduma nolasīšanu Justīnes Legzdiņas  izvarošanā un slepkavībā un vēl vienā izvarošanā apsūdzētajam Gundaram Paipalam bija ieradusies meitene, kura pirms Justīnes bija kļuvusi par izvarotāja upuri. Viņa ar žurnālistiem drosmīgi dalījās savā šausmīgajā pieredzē.

Pērn 16. martā 15 gadu vecā Zane (vārds mainīts) no skolas brauca uz mājām. Viņa stāstīja, ka naudas grūtību dēļ viņa brauksi ar autostopiem, lai nokļūtu dzīvesvietā Cēsīs. Viņa atradās netālu no vietas, kur tika nolaupīta Justīne, — pie kafejnīcas «Sēnīte». Meitene vēl nebija sākusi stopot, kad Paipala pie viņas piebrauca ar automašīnu un aicināja sēsties iekšā. Sākumā Zane viņam nepievērsa uzmanību un gāja tālāk pa šoseju. Tomēr automašīna viņai lēnām sekoja, Paipala atvēra auto logu un vēlreiz aicināja aizvest. Cietusī atbildēja, ka viņa var aiziet kājām, tomēr varmāka centās viņu pierunāt. Meitene Paipalam prasīja, vai var viņam uzticēties, uz ko saņēma apstiprinošu atbildi, un beigās iesēdās izvarotāja auto.

Pēc brīža Paipala prasīja, vai drīkst nogriezties uz lauku ceļu, meitene viņam neatbildēja. Automašīna sāka braukt pa nomaļo ceļu, un vīrietis sāka Zanei uzmākties. Meitene mēģināja izlēkt no braucošā auto ārā, bet varmāka viņu atrāva no durvīm un divas reizes iesita pa seju. Paipala pabrauca gabalu tālāk un apstājās. Zane bļāva, bet nomaļajā vietā neviens viņu nedzirdēja. Varmāka atkal sāka meiteni sist. «Viņš teica, lai esmu mierīga, ja vēl gribu redzēt savu ģimeni,» atceras Zane. Paipala cietušo divas reizes izvaroja. Pēc tam viņš ar siksnu sasēja meitenes rokas un kaklu un teica, ka brauks tālāk uz viņa mājām. «Tajā brīdī domāju par tuviniekiem,» stāstīja Zane. Viņa bija pārliecināta, ka Paipala viņu nogalinās.

Izvarotājs iedarbināja mašīnu un brauca tālāk. «Jautāju: kāpēc es? Viņš teica, ka tā ir atriebība sievietēm,» stāstīja noziedznieka upuris. Paipala teicis, ka vēlas atriebties visām sievietēm, jo pretējais dzimums viņam nodarījis ciešanas. Pēc laika vīrietis atkal apstādināja automašīnu un izvaroja Zani vēl divas reizes. Cietusī atceras, ka vīrietis viņu centies arī noskūpstīt, bet viņa izvairījusies. Pēc tam Paipala meiteni aizveda uz vietu, kur Zane iekāpa viņa automašīnā un izlaida. Pirms tam izvarotājs lūdzis viņai piedošanu un apgalvojis, ka nekad tā vairs nedarīs.

Zane uzskata, ka viņai izdzīvot palīdzēja tas, ka viņa zināja, uz ko ir spējīgi tādi cilvēki kā Paipala. «Atšķirībā no Justīnes es tajā brīdī zināju, kas ar mani notiks,» teica meitene.

Bailes pēc pāridarījuma ir saglabājušās, stāstīja Zane. Meitenei tagad ļoti bail kontaktēties ar svešiem cilvēkiem. Kad viņu pārņem bailes, meitene zvana savai mātei. Kad presē parādījās informācija, ka varmāka īslaicīgi bija izbēdzis no apcietinājuma, meitene aiz bailēm sākusi drebēt, Zanei šķitis, ka Paipala centīsies viņu uzmeklēt.

«Neticu, ka viņš neiznāks ārā no cietuma,» teica Zane. Viņa norādīja, ka apsūdzētais nākotnē varēs prasīt apžēlošanu un atkal pastrādāt šādus noziegumus.

Pēc pāridarījuma meitenei ļoti palīdzējis tuvinieku un klasesbiedru atbalsts. Pārsvarā viņas paziņas par šo atgadījumu nezina, un Zane mēģina tālāk dzīvot normālu dzīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu