TB/LNNK pametīs Strenču pilsētas vadītāja Velga Graumane

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/ LNNK (TB/LNNK) nolēmusi pamest ilggadējā Valkas rajona Strenču Domes priekšsēdētāja Velga Graumane.

Aģentūrai LETA viņa sacīja, ka šis lēmums pieņemts ilgākā laikā. Oficiālu iesniegumu līdz šodienai gan viņa vēl apvienībai nav uzrakstījusi. Šodien plkst. 18 paredzēta TB/LNNK Strenču grupas sapulce, kurā plānojusi piedalīties Saeimas deputāte Anna Seile, kas arī paziņojusi par apvienības pamešanu. TB/LNNK Strenču grupā darbojas 12 cilvēki, bet Graumane nevarēja prognozēt, vai vēl kāds sekos viņas piemēram, jo lēmumus katrs pieņem patstāvīgi.

Kā apvienības pamešanas iemeslu Graumane minēja to, ka nav sagaidītas cerētās pārmaiņas pēc pērn novembrī notikušā partijas kongresa.

Laikraksts «Diena» kā vienu no Graumanes aiziešanas iemesliem šodien min arī «tēvzemiešu» nespēju valdībā aizstāvēt savu pozīciju, piemēram, par netaisnīgo investīciju sadali pašvaldībām.

Bet Graumane pagaidām negatavojas pievienoties kādam citam politiskam spēkam. «Izkāpjot no viena vagona, es nedomāju skriet uz citu,» viņa atzinusi laikrakstam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Graumane pagājušā gada janvārī atkārtoti tika ievēlēta Strenču pilsētas mēra amatā, ko viņa pildīja līdz pēdējām pašvaldību vēlēšanām 2005. gadā. Pēc šīm vēlēšanām par pilsētas galvu kļuva Inga Esīte, bet viņa nolēma amatu atstāt, lai dotos studēt uz ārvalstīm.

Graumane pirmo reizi par Strenču mēru kļuva 1995. gadā, liecina informācija aģentūras LETA arhīvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu