Arī Saeimas deputāts Laicāns izstāsies no TB/LNNK [papildināta]

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeimas deputāts Gunārs Laicāns izšķīries par aiziešanu no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK), un jau tuvākajā laikā viņš oficiāli nokārtos izstāšanos kopā ar vairākiem citiem partijas valdes locekļiem.

Laicāns aģentūrai LETA sacīja, ka viņu neapmierina partijas iekšējās demokrātijas trūkums un lēmumu pieņemšana. Turpmāk deputāts varētu darboties jaunveidojamajā nacionāli konservatīvajā partijā. «Es esmu [Ģirta Valda] Kristovska domubiedrs,» norādīja Laicāns.

Pēc Laicāna teiktā, no partijas varētu aiziet vēl vairāki valdes locekļi: Julgi Stalte, Janīna Kursīte, Ilze Viņķele, kā arī vēl daži citi.

Viņķele aģentūrai LETA norādīja, ka viņai primārais ir partijas nodaļu viedoklis un viņa rīkosies saskaņā ar to.

Politiķe uzsvēra, ka viņu neapmierina lēmumu pieņemšana un arī demokrātijas līmenis partijā, taču viņa vispirms vēlas sagaidīt, kāds būs nodaļas biedru viedoklis.

«Pagaidām, līdz nodaļas sapulcei, partijā palieku,» sacīja Viņķele.

Pēc Annas Seiles un Laicāna izstāšanās no TB/LNNK Saeimas frakcijas tajā paliks strādāt pieci deputāti, kas ir minimālais skaits, lai frakcija varētu pastāvēt.

Jau ziņots, ka Seile par izstāšanos no TB/LNNK paziņoja trešdien, sekojot Eiropas Savienības Parlamenta deputātiem Kristovskim un Guntaram Krastam. Viņa aģentūrai LETA skaidroja, ka aiziešana no partijas ir liela politiskā izšķiršanās, taču tuvākajā laikā no TB/LNNK grasoties izstāties vēl vairāku nodaļu biedri, tāpēc arī deputāte izšķīrusies par šādu soli un plāno pamest partiju kopā ar citiem. Politiķe stāstīja, ka esot saņēmusi Vidzemes un Kurzemes grupu atbalstu.

Seile pieļauj iespēju darboties jaunā politiskā spēkā un vēlētos, lai tam pievienotos ne tika no «tēvzemiešiem» un partijas «Jaunais laiks» (JL) aizgājušie biedri, bet arī cilvēki, kuri līdz šim nav darbojušies politikā.

Kā ziņots, Kristovskis un JL pametusī Saeimas deputāte Sandra Kalniete oficiāli paziņojuši par jaunas partijas veidošanu. Kā apstiprināja Kalniete, jaunajā partijā gatavi piedalīties vēl trīs Saeimas deputāti, kuri izstājās no JL: Kārlis Šadurskis, Ina Druviete un Ilma Čepāne. Tāpat viņa cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies JL pametušie reģionālie līderi. Savukārt Kristovskis cer, ka jaunajam politiskajam spēkam pievienosies TB/LNNK atstājušie politiķi.

Līdz šim gatavību iesaistīties jaunveidojamajā partijā pauduši aptuveni 40–50 cilvēki.

No TB/LNNK nolēmusi izstāties arī ilggadējā Valkas rajona Strenču Domes priekšsēdētāja Velga Graumane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu