JL Madonas nodaļa aicina Repši apturēt darbību partijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) Madonas nodaļas biedri trešdien sapulcē nolēmuši aicināt partijas dibinātāju Einaru Repši apturēt darbību JL, aģentūrai LETA pastāstīja JL Madonas nodaļas vadītājs Cesvaines mērs Vilnis Špats.

Sapulcē vakar daudz diskutēts par notiekošo partijā un Latvijas politikā un nolemts, ka Madonas biedri JL nepametīs, bet aicinās apturēt darbību partijā, viņuprāt, pēdējā laika problēmu lielāko vaininieku Repši. «Repše šo partiju izveidoja, bet pēc tam sastrādāja «ziepes». Divas reizes JL neiekļuva valdībā tieši viņa darbību dēļ, bet trešo reizi JL tur vairs neviens nevēlējās redzēt,» komentēja Špats.

Viņš sapulcē uzsvēris, ka, izvērtējot politisko situāciju un partijas vadības stilu un ilgstošo atrašanos opozīcijā, Repše tiek aicināts apturēt savu darbību partijā. Tieši Repšem būtu jāuzņemas atbildība par JL ilgstošo atrašanos opozīcijā.

Vakar sapulcē uzstājies JL valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš, ģenerālsekretārs Ēriks Škapars, Madonas rajona partijas esošie biedri un JL atstājušie: Limbažu rajona Staiceles Domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis, Vidzemes reģionālās grupas vadītājs un ģenerālsekretāra vietnieks Raitis Sijāts, Aronas pagasta padomes priekšsēdētājs Andrejs Piekalns.

Madonieši partijas valdes vēlēšanām atbalstīja kandidāti no Jēkabpils nodaļas — Irēnu Aleksejuku. JL jauno valdi paredzēts vēlēt ārkārtas kongresā martā.

Lai gan vakar izskanējusi plaša kritika par partijas darbību un tajā notiekošajiem procesiem, madonieši nolēmuši JL nepamest, apliecināja Špats.

Līdz šim par aiziešanu no JL Madonas pusē paziņojis Aronas pagasta priekšsēdētājs Andrejs Piekalns, par palikšanu partijā šauboties arī Liezēres pašvaldības vadītājs Jānis Sirmais.

Iepriekš Špats aģentūrai LETA norādīja, ka, racionāli domājot, Cesvainei vajadzētu būt pirmajai, kas pamet partiju, jo pilsētā, visticamāk, tieši tās vadītāja partijas piederības dēļ ilgstoši nav iespējams sakārtot finansējumu jau uzceltajai jaunajai vidusskolai. Tāpat nav skaidrības par tālāko skolas būvniecības kārtu finansēšanu. Tieši domājot par valsts ieguldījumu jaunās skolas būvniecībā, Špats savulaik piekritis pievienoties JL.

Jau ziņots, ka 1. martā notiks JL ārkārtas kongress. Kariņš paziņojis, ka ārkārtas kongresā nekandidēs atkārtotai apstiprināšanai JL vadītāja amatā. Kā galvenā kandidāte partijas vadītāja amatam patlaban neoficiāli tiek minēta Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa.

Kā ziņots, JL pametuši vairāk nekā 20 biedri no reģioniem, tomēr partija ir apņēmības pilna piedalīties nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Oficiāli par aiziešanu no JL paziņojuši četri Saeimas deputāti: bijušie izglītības ministri Ina Druviete un Kārlis Šadurskis, bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete un bijusī Satversmes tiesas tiesnese Ilma Čepāne.

JL rindas pametīs arī bijušais Rīgas mērs Aivars Aksenoks. Partijas rindas atstājuši vairāki pašvaldību vadītāji, kā arī JL reģionālo nodaļu vadītāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu