<i>Cool</i> un <i>easy</i>

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Kāds meklē, kam izkliegt sāpi un tūkstoš kāpēc, jo sieva fiziski ir blakus, bet tas nenozīmē, ka viņi ir kopā... Kāds darbu un pienākumu vergs labprātīgi atteicies no skaistākās dāvanas — mīlestības — par labu hroniskai vienaldzībai mājās.

Cits izlēmis, ka naids ir pareizākais atrisinājums pasakai, ja tā nebeidzas ar «vilks paēdis un kazas dzīvas». Vēl kāds beidzot sapratis, ka sieva nav prom pa jokam, un arī tas, ko viņa gadiem ilgi mēģināja pateikt, nav bijis pa jokam... Kādam nācies atzīt, ka mīlētais cilvēks nav tas, par ko viņam ļāva savā dzīvē būt...

Ne-vienkāršā pasaulīte! Atliek vien uzdziedāt «Tu — tam visam pa vidu Tu!» un prātot, vai kādam maz iet normāli? Un ko vispār nozīmē normāli laikā, kad valda modernais puritānisms — sekss bez mīlestības ir cool. Kad lielai daļai cool nozīmē nevainīgi spēlēties ar citu jūtām un likteņiem. Kāpēc? Tāpēc, ka gribas easy, protams. Bet nesanāk easy, jo tās nav nevainīgas spēlītes, lai ko afišētu modernais puritānisms. Un tad ir krīze klāt!

Cool un easy cena ir augsta. Ja cilvēks netiek galā ar savu nesātīgo: gribu to, to un arī vēl to, ja nav skaidrs, no kā esmu gatavs atteikties par labu kam citam, viņš riskē zaudēt visu. Nu un? — var paraustīt plecus. Lai zaudē, jo ar lietām, kas patiešām dārgas, taču nespēlējas. Bet, ja spēlējas, tātad apzinās likmes. Normāli. Jautrākās rotaļas parasti beidzas ar ķīlu izpirkšanu — to taču katrs bērns zina.

Sagadījās, ka tieši šajā laikā uzzināju, ka vārds «krīze» cēlies no grieķu krino un tas nozīmē – izlemt. Cilvēks, kas mēģina izbēgt no lēmumu pieņemšanas, provocē sprādzienu savā dzīvē. Agri vai vēlu, bet no tā neizbēgt... Normāla maksa par cool un easy.

P.S.
Dzīvē neesot jēdziena «par vēlu». Es teiktu: izņemot attiecības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu