Jaundžeikars: pasu lietas izmeklēšana uzņēmusi apgriezienus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Uz nelikumīgu dokumentu pamata izsniegto pasu lietas izmeklēšana ļoti veiksmīgi ris uz priekšu un ir uzņēmusi apgriezienus, aģentūru LETA trešdien pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdes un tikšanās ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku informēja komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Jau drīzumā pasu lietā varētu parādīties redzamāki rezultāti un kāda daļa no patlaban aizdomās turamajiem varētu tikt saukti pie atbildības, norādīja Jaundžeikars, uzsvērdams, ka, pēc viņa domām, šī lieta tiks veiksmīgi atrisināta un vainīgie saņems pelnīto sodu.

Izmeklēšanas gaitā lietā visu laiku atšķetinās jauni pavērsieni. Nopietnu darbu izmeklēšanā iegulda arī Pilsonības un migrācijas pārvaldes (PMLP) priekšnieks Vilnis Jēkabsons, kas sadarbojas ar vairākām institūcijām.

Pagaidām nav aizdomu, ka arī pats PMLP priekšnieks būtu saucams pie atbildības nelikumīgi izsniegto pasu lietā, tomēr simtprocentīgi to apstiprināt varēs tikai tad, kad lieta būs izmeklēta pilnībā, pastāstīja Jaundžeikars, atturēdamies prognozēt šā procesa iespējamos termiņus.

Jau ziņots, ka patlaban pasu nelikumīgas tirgošanas lietā aizdomās turamā statuss piemērots 19 personām — astoņām nu jau bijušajām PMLP amatpersonām un 11 privātpersonām, arī pasu ieguvējiem un starpniekiem. No minētajām privātpersonām divas atrodas apcietinājumā.

No patlaban astoņām aizdomās turamajām amatpersonām visas aizgājušas no darba pašas, uzzinot par sākto lietu.

Nelikumīga pasu izsniegšana notikusi no 2002. līdz 2005. gadam un kopumā nelikumīgi varētu būt izsniegtas aptuveni 100 pases. No zināmajiem 79 pasu saņēmējiem patlaban izmeklēšanas gaitā noskaidrotas vismaz 28 personu identitātes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu