«Pasu lietā» tur aizdomās vēl vienu amatpersonu [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Papildus astoņiem «pasu lietā» aizdomās turamiem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbiniekiem, aizdomās turamā statuss piemērots vēl vienai PMLP amatpersonai, portālu «Apollo» informēja Drošības policijas (DP) priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Aizdomās turamā statuss piemērots PMLP Personu statusa kontroles departamenta vadītājam Jānim Rudzātam, ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma». Viņam lūgts atstāt ieņemamo amatu.

Kā drošības līdzeklis aizdomās turētajai personai noteikts aizliegums izbraukt no valsts, un aizliegums ieņemt amatu PMLP un tās struktūrvienībās.

Kriminālprocesa ietvaros apzināts personu loks, kas nelikumīgā ceļā saņēmušas Latvijas pases – 87 identitātes, kuru dati PMLP iedzīvotāju reģistrā ir ievadīti fiktīvi un uz doto brīdi ir dzēsti no iedzīvotāju reģistra.

DP sadarbībā ar PMLP turpina veikt pārbaudi par 54 iespējams nelikumīgiem identitātes statusa ierakstiem iedzīvotāju reģistrā.

Veicot izmeklēšanas darbības pašreiz izņemta 31 nelikumīgi izsniegta pase. Vairākām personām, kas lietojušas nelikumīgi izsniegtās pases pašreiz kriminālprocesā piešķirts aizdomās turamā statuss.

Attiecībā pret personām, kuras PMLP jau apzinājusi kā tās, kurām nelikumīgi tika izsniegtas Latvijas pilsoņu pases, ir veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai nepieļautu atkārtotu Latvijas pilsoņa pases iegūšanas un izmantošanas iespēju.

Kriminālprocesā notiek aktīva sadarbība ar ārvalstu institūcijām un partnerdienestiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu