Antonovs Ivanovas slepkavībā izmantots, lai jauktu pēdas [papildināts]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietā aizturētais Ludvigs Antonovs izmantots, lai maldinātu izmeklētājus un īstajam slepkavam ļautu nozust, otrdien vēstī laikraksts «Čas». 

Ivanova tika noslepkavota naktī uz 7. janvāri. Toreiz policisti atrada kāda cilvēka pēdas un pēc divām stundām mežā aizturēja Antonovu. Uz viņa rokām tika konstatētas arī šaujampulvera pēdas, taču slepkavības ierocis tā arī netika atrasts.

Neoficiāla informācija liecina, Antonovs neilgi pēc aizturēšanas atzinies slepkavībā, taču vēlāk atteicies no šīm liecībām un pastāstījis citu versiju. Saskaņā ar to pie Antonova neilgi pirms slepkavības vērsušies cilvēki, kuri pieprasījuši «atdot» 50 000 latu parādu par narkotikām. Iespējams, pirms diviem gadiem Antonovs saņēmis narkotikas, par kurām nav varējis norēķināties ar piegādātāju, vēstī laikraksts. Lai dzēstu parādu, «ietekmīgie» cilvēki likuši Antonovam jaukt izmeklēšanas pēdas, uzturot versiju par savu dalību slepkavībā.

Savukārt to, ka Antonovam tiešām bijis parāds par narkotikām, laikrakstam apliecinājis arī viņa advokāts Egons Rusanovs.

Arī vienīgais slepkavības aculiecinieks, Ivanovas miesassargs Arvīds Vilcāns, prokuratūrā norādījis, ka slepkavam bijusi citāda miesas būve nekā aizturētajam Antonovam. Vilcāns, kas daudzus gadus strādājis par kriminālistikas ekspertu, intervijā «Čas» norādīja, ka slepkava arī bijis neliela auguma, taču kalsnas miesasbūves, savukārt Antonovs ir masīvākas miesasbūves.

Dažas stundas pirms Ivanovas atgriešanās no Barselonas viņš uz lidostu aizvedis uzņēmējas dzīvesbiedru Igoru, kurš devies uz Maskavu. Ivanova ar bērniem Rīgā atgriezušies ap pusnakti un kopā ar Vilcānu devušies uz Baltezeru, laikrakstam stāstījis Vilcāns. Pēc viņa teiktā, vienu Ivanovas meitu Vilcāns ienesis mājā, jo tā bijusi aizmigusi, bet otra Ivanovas meita ar mammu pašas devušās iekšā mājā.

Neilgi pēc tam Vilcāns, kuru Ivanova tikko bija atlaidusi mājās izgāja no mājas un smēķējot devās pāri ielai un izdzirdēja piecus klikšķus un Ellas kliedzienu. Viņš pamanījis, ka pie garāžas iznāk kāds cilvēks ar ieroci, visticamāk, ar klusinātāju.

Vilcāns laikrakstam norādīja, ka uzbrucējs bijis maskā un neliela auguma. Tad miesassargs centies sazvanīt policiju, iekāpis savā auto un jutis, ka uz viņu šauj. Lode trāpījusi automašīnā 20 centimetru no vietas, kur viņš sēdējis. Uzreiz pēc tam Vilcāns aizskrējis līdz blakus mājas apsargu būdiņai izsaucis «ātros» un policiju.

Savukārt Ivanovs, ar kuru Vilcāns nepārtrauca runāt arī šaušanas laikā, piezvanījis citam kaimiņam, kurš ir mednieks un lūdzis viņu paņemt karabīni un doties uz uzņēmējas māju. Kaimiņš izskrējis ārā ar ieroci, taču neko aizdomīgu nav pamanījis.

Mediķi ieradušies pēc 40 minūtēm, bet Ivanova jau bija mirusi.

Jau vēstīts, ka pirmdien aizdomās par Ivanovas slepkavību aizturēto Antonovu Rīgas rajona tiesa nolēma paturēt apcietinājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu