«Cosmos» izdos savu pirmo oriģinālmūzikas albumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Aprīlī klajā nāks vokālās grupas «Cosmos» pirmais oriģinālmūzikas albums, kuru grupas dalībnieki pamatoti uzskata par pavērsienu radošajā darbībā, savukārt jau maijā ar jaunajām dziesmām varēsim iepazīties koncertos Operā.

4. un 5. maijā Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē vokālā grupa «Cosmos» ieskandinās sava piektā diska dziesmas, kuras šoreiz ir pašu grupas dalībnieku sacerētas, tāpēc vēl jo īpašākas. Koncertos Nacionālajā operā pamatā skanēs mūzika no jaunā albuma, un biļetes uz tiem jau gaida savus saimniekus «Biļešu paradīzes» kasēs.

«Mēs esam uzdrošinājušies paši kļūt par savas mūzikas radītājiem, tāpēc šoreiz, liekot roku uz «aknām», varam teikt, ka šādi mēs esam un šādi sajūtam savu mūziku. Šajos piecos gados, kuros pastāvam kā muzikāla vienība, daudz kas pieredzēts. Esam sapratuši, ka mākslinieks tā īsti var kaut ko sasniegt, tikai esot uzticīgs sev, nedzenoties pēc citu atzinības par katru cenu. Tamdēļ šis jaunais albums vislabāk atklās mūsu patieso «es»,» stāsta grupas dalībnieks Andris Sējāns.

«Tādēļ, ka koncerti gaidāmi Operā, nebūt nenozīmē, ka kļūsim par akadēmiķiem. Mums vienmēr ir paticis izklaidēt publiku un ražot prieku kā uz skatuves, tā arī zālē, un šis koncerts nekādā ziņā nebūs izņēmums. Mēs šo koncertu jūtam kā jauna posma sākumu, kuru gribas atzīmēt nu tā šiki, lai ir ko atcerēties.»

«Dziesma «Tu kā, es kā» bija tāds pirmais asniņš no šā jaunā albuma, kas tika uzņemts ar lielu atsaucību un prieku, tāpēc esam iedrošināti šādus asniņus audzēt vēl un ar laiku pārvērst to par vienu lielu, smaržīgu puķudārzu,» piebilst Jānis Šipkēvics.

Grupas iepriekšējais mūzikas albums «Ticu, un viss» iznāca 2005. gada decembrī, un nu jau ir iemantojis platīna diska statusu, savukārt koncerts «Arēnā «Rīga»» 2006. gada decembrī pulcēja 5000 klausītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu