TB/LNNK palicēji neapmierināti, ka daļa biedru no aiziešanas grib taisīt šovu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīt TB/LNNK paredzētajā domes sēdē vai pēc tās par izstāšanos no TB/LNNK varētu paziņot vēl vairāki «tēvzemieši». Ziņas par iespējamo projāmgājēju skaitu ir atšķirīgas — no pāris cilvēkiem līdz vairākiem desmitiem.

Taču lielākā skaidrība ir par diviem zināmākiem apvienības biedriem, kas, visticamāk, pametīs TB/LNNK — Juri Viņķeli un Juri Vidiņu. Viņiem pievienoties varētu arī «tēvzemieši» no apvienības nodaļām vai grupām, kurās pēdējās nedēļās daudz diskutēts par šo situāciju.

Palicēju vidū šāda svārstīšanās tiek uztverta ar neizpratni — it kā lēmums jau pieņemts, tomēr prom netaisās un uz domes sēdi vēl atnāks. Tāpēc šo, visticamāk, drīzumā jau bijušo biedru rīcība tiek tulkota kā vēlme no savas aiziešanas uztaisīt šovu kameru priekšā. Arī TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats atzina, ka neizprot šādu nostāju, — ja reiz lēmumu pieņēmuši, tad labāk arī uzreiz aiziet, skaidrību viešot gan palicējiem, gan citiem.

Jāpiebilst, ka J. Vidiņš ir tēvs, bet J. Viņķelis ir vīrs vienai no TB/LNNK pametušajām biedrēm — Ilzei Viņķelei, kura bija viena no redzamākajām pašreizējās TB/LNNK vadības oponentu un Ģ. V. Kristovska atbalstītāju vidū. Aizejot viņa atzina, ka varētu iesaistīties arī topošajā jaunajā partijā. Bet tas vēl jo vairāk liek šaubīties par minēto kungu palikšanu apvienībā. Jāpiebilst, ka iepriekš savu vēlmi piedalīties domes sēdē un, iespējams, teikt arī runu neslēpa arī Eiroparlamenta deputāte Inese Vaidere, kura no apvienības pirmdien gan izstājās.

J. Viņķelis «Neatkarīgajai» sacīja, ka pats gan apņēmies nerunāt, bet labprāt vēl paklausīšoties runas domes sēdē. «Jo man joprojām ir daudz neatbildētu jautājumu.» Sēdes ilgu laiku neesot bijušas, tādēļ asākas diskusijas izpalikušas, taču viņu joprojām interesējot pārējo viedoklis. Ja pēc sēdes tikšot pieņemts lēmums par aiziešanu, tas J. Viņķelim būšot smags, jo viņš organizācijā bijis 13 gadus. Līdzīgi par izšķiršanos vēl domājot arī citi «tēvzemieši». Tādu gan vairs neesot daudz, «jo vairums to lēmumu ir pieņēmuši, bet ir vēl daļa,» viņš sacīja.

Vai pats iesaistīsies jaunajā partijā, viņš gan vēl neņēmās apgalvot, tāpat kā vairījās spriest, ko šķelšanās nozīmēs TB/LNNK. «Tas partijai ir kārtīgs šoks. Un tad būs tā — vai nu var, vai nu nevar atgūties,» viņš sacīja, atzīstot, ka grūtības ir arī izaicinājums, kas liek mobilizēties. «Nav jau tā situācija tēvzemei arī tik bezcerīga, jo tomēr tā ir varas partija gan valdībā, gan Rīgas domē, gan Jūrmalas domē gan vēl un vēl. Tāpēc pateikt, ka viņi ir bezcerīgi, es arī neņemtos,» viņš sacīja.

TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons atzina, ka līdz vakarvakaram promgājēju skaits neesot mainījies. Ceturtdien vairs iesniegumi par aiziešanu netika saņemti. Pēdējie bija trešdien, kad par izstāšanos paziņoja arī Rīgas domnieks Dainis Stalts. Tādējādi TB/LNNK pēdējo nedēļu laikā ir pametuši aptuveni 80 partijas biedri. Pavisam saskaņā ar aģentūras LETA ziņām TB/LNNK ir 2100 biedru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu