Riekstiņš nosoda vardarbību Belgradā un uz Serbijas–Kosovas robežas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) nosoda 21. februārī notikušo protestētāju uzbrukumu ASV vēstniecībai Belgradā, kas tika aizdedzināta, un kā dēļ gāja bojā cilvēks. Ministrs arī nosoda vardarbību uz Serbijas un Kosovas robežas, portālu «Apollo» informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā. 

Riekstiņš uzskata par nepieņemamiem vandalisma aktus pret diplomātiskām pārstāvniecībām. Viņš aicina protestētājus būt tolerantiem un izmantot demokrātiskai sabiedrībai pieņemamas protesta formas. Ministrs izsaka cerību, ka Serbijas varas iestādes darīs visu, lai novērstu turpmāku vardarbību.

Jau ziņots, ka naktī no ceturtdienas un piektdienu Serbijā vairāki tūkstoši cilvēku pulcējās, lai protestētu pret Kosovas neatkarību. Daži protestētāji ielauzušies ASV vēstniecībā un to aizdedzinājuši. Nemieros ievainoti vairāki cilvēki, bet viens gājis bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu