Nikolā Sarkozī parupjais videoieraksts kļūst par interneta hitu

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Videoklips, kurā Francijas prezidents Nikolā Sarkozī liek kādam cilvēkam «kratīties projām», kļuvis par vienu no visbiežāk skatītajiem klipiem interneta video koplietošanas vietnē «YouTube».

Sarkozī pastaigas laikā pa gadskārtējo lauksaimniecības produktu gadatirgu Parīzē sestdien nofilmēja kāds laikraksta «Le Parisien» žurnālists.

Francijas prezidents pasniedza savu roku kādam vīram, kurš uz to atbildēja: «Neskaries man klāt, tu mani noķēzīsi.» Atbildot Sarkozī, saglabājot smaidu sejā, sacīja: «Kraties projām, stulbeni.»

http://www.leparisien.fr/home/index.htm

Sarkozī reitings atrodas brīvajā kritienā, un viņa praktiskais valdības stils piesaista aizvien pieaugošu kritiku.

Novembrī protestu laikā pret pieaugošajām degvielas cenām Sarkozī nonāca asā vārdu pārmaiņā ar kādu zvejnieku. Prezidents izaicināja zvejnieku, kurš viņu bija apvainojis. «Panāc šurp un pasaki to vēlreiz,» tika citēti pagājušā gada maijā ievēlētā prezidenta vārdi. «Nedomā, ka, mani apvainojot, atrisināsi zvejnieku problēmas.»

Pēc incidenta Sarkozī sacīja, ka nepieņems viņam mestos apvainojumus un pieņems tikai «civilizētu cilvēku» dialogu.

Sociālistu partijas vadītājs Fransuā Holands izteicās, ka Sarkozī neuzvedas kā valsts galva, un aicināja viņu uzlabot savu uzvedību. «Tādam cilvēkam nevajadzētu iesaistīties ķildās... Viņam nav jākliedz uz zvejniekiem vai zemniekiem, lai tie paskaidro sacīto, tāds cilvēks neiesaistās strīdā ar cilvēku, kurš nevēlas paspiest tavu roku,» intervijā telekanālam «Canal plus» sacīja Holands.

Sarkozī pārstāvis Davids Martinjons atteicās komentēt šo incidentu.

Mēneša laikā ar prezidentu apmierināto cilvēku skaits krities par 9% — līdz 38%, liecina svētdienas laikrakstā «Le Journal du Dimanche» ievietotā «Ifop» (Francijas sabiedriskās domas izpētes institūta) aptauja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu