Kam ir vislabākā sperma?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Izrādās, viskvalitatīvākā sperma esot skotiem. Tādi ir pētījumu rezultāti, kas publicēti žurnālā «Human Reproduction», kura izdevēja ir Oksfordas universitāte.

Tomēr jāatzīmē, ka šo pētījumu nevar nosaukt par visaptverošu, jo liela daļa valstu līdz tam netika vispār. Veikt šādu eksperimentu zinātniekus mudināja spermas kvalitātes rādītāju krišanās. Viņuprāt, iemesli tam var būt visdažādākie: sākot ar smēķēšanu un pesticīdiem pārtikas produktos un gaisā un beidzot ar sēdošu dzīvesveidu.

Zinātnieki esot izpētījuši 1000 trīsdesmit gadu vecu vīriešu spermas paraugus, kuri lielāko dzīves daļu nodzīvojuši savās pilsētās.

Un, lūk, kādi ir rezultāti: Edinburgas vīriešu spermas kvalitāte ir par 15 procentiem augstāka nekā tradicionāli par kontinenta labākajiem mīlniekiem atzītajiem parīziešiem. Otrajā vietā ierindojās Somijas pilsētas Turku vīrieši, trešajā — Kopenhāgenas iedzīvotāji, bet ceturtajā — Parīzes iedzīvotāji.

* * *

Secinājumus izdariet pašas: padraiskoties var braukt uz Parīzi, bet, ja jūs vairāk interesē spermas banka, tad pērciet lidmašīnas biļeti uz Edinburgu.

Bet varbūt nekur tālu nav jābrauc, un arī Rīgā var dabūt labum labo — dabīgo latviešu preci? Kad tie zinātnieki beidzot atbrauks arī pie mums?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu