Kas patīk un kas nepatīk seksā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Amerikāņu psihologi esot nonākuši pie secinājuma, ka par ideālu sievieti var uzskatīt striptīza dejotājas un mājsaimnieces savienojumu.

99% mūsu vīriešu nekad nav redzējuši striptīzu — tātad nezina, kādai jābūt vismaz pusei no ideālas sievietes. Toties par mājsaimnieču sūtību 99% procentiem Latvijas vīriešu gan nekādu šaubu nav.

3M princips

Latvijā valda cits uzskats — ideālā sievietē jābūt kaut kam no modeles, mājsaimnieces un m…, piedodiet, prostitūtas. Šādu atziņu nācies dzirdēt ne no viena vien vīrieša. Tiesa, šā uzskata proponētāju sievietes gan neatbilst pašu sludinātajam bauslim. Tā drīzāk ir puiciskuma izrādīšana — re, cik labi es pazīstu sievietes! Lai gan realitātē otrās pusītes viņus sen nolikušas pie vietas.

Cik labi sievietes pazīst vīriešus? Pat zinot, ka ideālu nesasniegt nekad, tas nenozīmē, ka mums nav jācenšas labāk iepazīt vienam otru. Arī tādā jomā kā sekss, kas attiecības padara par gandrīz ideālām vai, tieši otrādi, izdzēš pēdējās mīlestības paliekas.

Tātad — kas vīriešiem nepatīk seksā? Neaizmirstot, ka ikvienam ir savas subjektīvās vēlmes. Un neaizmirstot, ka visas sievietes nav vienādas. Dažām vīriešus kaitinošām un tracinošām situācijām it kā nav nekā kopēja ar seksu, taču jebkurā gadījumā tās vīriešos izraisa nepatiku, tā mazinot gan sievietes pievilcību, gan izraisot arī seksuālas problēmas, kas bieži vien abiem partneriem liek meklēt citus gultas biedrus.

Vai sievietēm nepatīk sekss?

Visbiežāk sastopamā situācija, kas vīriešiem nepatīk visvairāk — sievietes uzvedas tā, it kā viņām nepatiktu sekss. Ikviens vīrietis to izjutis vismaz reizi mūžā. Kādas gan atrunas nav gadījies dzirdēt! Var tikai apbrīnot sieviešu radošo izdomu. Toties nabaga vīrietis ir neziņā — ko darīt? Vai tiešām sievietes nezina, ka vīrietim attiecībās galvenais ir sekss? Vai tiešām sievietēs sekss izraisa riebumu? Un kāpēc sekss, nevis kas cits? Un, ja tas tā ir, kāpēc to atklāti nepateikt?

Vīriešiem nepatīk arī sievietes, kuras nekad neizrāda iniciatīvu seksā. Ne jau visi vīrieši seksa jomā ir tik uzņēmīgi un vienmēr gatavi. Ir arī kautrīgi vīrieši, kuriem vajadzīgs pamudinošs skats, pavedinošs skūpsts vai izaicinoša kustība no sievietes puses.

Turklāt sievietes iniciatīva liecina arī par viņas mīlestību un iekāri pret vīrieti. Diemžēl daudzas sievietes nepārzina vīrieša ķermeni, pat ilgstošas kopdzīves laikā necenšas to iepazīt, tādējādi liedzot svētlaimi abiem. Bet vīrietim, tāpat kā sievietei, ir erogēnās zonas un jutīgās vietas, kuru maiga glāstīšana izraisa papildu baudu.

Sievietes, nesasniedzot orgasmu, bieži visu atbildību par fiasko uzveļ vīriešiem. Bet seksā, tāpat kā jebkurās attiecībās, piedalās divi — vīrietis un sieviete. Vīrietis viens pats nevar rauties par diviem. Arī sievietei jābūt ieinteresētai orgasma sasniegšanā, citādi nav jēgas nodarboties ar seksu.

Taču trakāk ir, ja sieviete pilnībā pārņem iniciatīvu un gultā uzvedas kā regulatore, liekot vīrietim darīt visu, lai tikai viņa gultā būtu apmierināta, pavisam aizmirstot par vīrieša izjūtām. Vai arī dodot vīrietim vērtīgus padomus — kā un ko darīt. Tikpat nejēdzīga ir situācija, kurā sieviete gultā ir bezjūtīga un auksta kā zivs, ļaujot vīrietim darīt visu, ko vien viņš vēlas, it kā bez pašas klātbūtnes. Taču mīlēšanās ar cisu maisu nav tas, pēc kā alkst vīrietis gultā ar mīļoto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu