Ķuzis: iespējams, Ivanovas slepkavības lietā policija aizturēs vēl kādu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Iespējams, policija aizturēs vēl kādu zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietā, otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» teica Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Patlaban policija kā galveno Ivanovas slepkavības versiju izvirzījusi saistību ar noslepkavotās uzņēmējdarbību, taču tiek izmeklēta arī papildu versija par slepkavību personisku motīvu dēļ.

«Policijā sākotnēji bija iesniegums par to, ka no mājas seifa ir pazudusi nauda, dārglietas un ieroči, kas vēlāk atradās. Patlaban ir iesniegums, ka pazuduši vairāki desmiti tūkstoši eiro. Mums citu apstākļu, ka nauda nav nozagta, nav, tāpēc procesā tiek atspoguļots šis fakts,» sacīja Ķuzis.

Ivanovas vīram Igoram Ivanovam pagaidām lietā tiek inkriminēta draudu izteikšana un huligānisms, bet turpmāk viņš varētu tikt aizturēts par smagāku nodarījumu, pieļāva Ķuzis.

«Slepkavības lietā ir cilvēki, kuri sagādāja nozieguma izdarīšanas rīkus, ir cilvēki, kuri veica darbības notikuma vietā, un ir cilvēki, kuri organizēja šo lietu,» sacīja Ķuzis.

Kriminālpolicijas priekšnieks norādīja, ka iepriekš policijas aizturētais Ludvigs Antonovs, ko policija uzskata par slepkavības izpildītāju, vairākas reizes ir mainījis savas liecības, arī atzinies slepkavībā. Liecību mainīšana ir aizstāvības taktika, uzskata Ķuzis.

Antonova advokāts norādījis, ka viņam nozieguma vietā vajadzējis atrasties, jo bijis jāatpelna 50 000 latu parāds par narkotikām, kas vēl neesot atdots. Ķuzis atzina, ka šādi fakti ir liecībās un policija tos izmeklē.

RGPP Kriminālpolicijas priekšnieks arī norādīja, ka aizturētās personas saistītas ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi. Tomēr vispirms tiks izmeklēta Ivanovas slepkavība, sacīja Ķuzis.

Jau ziņots, ka zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ivanovas slepkavības lietā aizturētie pieci vīrieši, arī viņas vīrs, daudzfunkcionālās halles «Arēna «Rīga»» līdzīpašnieks Ivanovs. Starp aizturētajām personām ir arī Ivanova miesassargs Arvīds Vilcāns, kas līdz šim tika uzskatīts par vienīgo Ivanovas slepkavības liecinieku.

Vilcānam šodien tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Tāpat šodien tika apcietināts saistībā ar šo lietu aizturētais Asifs Handžanovs. Par Ivanova drošības līdzekli tiesa lems rīt, kad, visticamāk, tiesa lems arī par pārējo divu patlaban aizturēto, kuru personības netiek izpaustas, drošības līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7. janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Likumsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957. gadā dzimušo Antonovu. Viņš patlaban atrodas apcietinājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu