Ivanovas slepkavības lietā apcietina arī vīra šoferi un biznesa partneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Centra rajona tiesā šodien pēc policijas lūguma apcietināja arī uzņēmēja Igora Ivanova šoferi un biznesa partneri Vitāliju Mamedovu, kas aizturēts saistībā ar Ivanova sievas zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietu.

Mamedovam pieder 5% SIA «Būvikom» kapitāldaļu, bet Ivanovam šajā firmā pieder 49% daļu. Mamedovs iepriekš arī bijis revidents SIA «Mangaļsalas nams», kurā Ivanovam pieder 21,62% daļu, liecina Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas «Lursoft» informācija.

Mamedova advokāte Indra Dogādova aģentūrai LETA pastāstīja, ka Mamedovs ir arī Ivanova šoferis.

Mamedovs aizturēts saistībā ar iespējumu līdzdalību Ivanovas slepkavības organizēšanā mantkārīgos nolūkos.

LETA jau ziņoja, ka policija 3. martā aizturēja piecus vīriešus, kas saistīti ar uzņēmējas slepkavības lietu.

Apcietinājums jau piemērots 50 gadu vecajam Ivanovam, viņa 50 gadu vecajam šoferim un miesassargam Arvīdam Vilcānam, ko līdz šim uzskatīja par vienīgo slepkavības liecinieku, 47 gadus vecajam Asifam Handžanovam un 38 gadus vecajam Mamedovam.

Šodien tiesa lems par piektajam aizdomās turamajam — savulaik spirta biznesa pārstāvja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā aizturētajam Sergejam Davidovičam — piemērojamo drošības līdzekli.

Apcietinājumā atrodas arī Ludvigs Antonovs, ko policija aizturēja jau uzreiz pēc slepkavības un uzskata par tās tiešo izpildītāju.

Kā ziņots, Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz šā gada 7. janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Slepkavības vakarā Vilcāns aizveda I. Ivanovu uz lidostu, no kurienes viņš devās uz Krieviju. Neilgi pēc tam lidostā šoferis sagaidīja E. Ivanovu ar abām meitām, kuras atgriezās no ārzemēm, un aizveda viņas uz mājām. Pēc tam sieviete tika noslepkavota.

Likumsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957. gadā dzimušo Antonovu.

Slepkavības naktī Ivanovas mājā mītošie suņi — Kaukāza aitu suns un rotveilers — ar kādu, visticamāk, ēdienam piejauktu ķīmisku vielu bijuši aizmidzināti, bet īpašuma apsardzes signalizācija — atslēgta, vēstīja laikraksts «Čas».

Ivanovs iepriekš izteicies: ja pats būtu plānojis nogalināt savu sievu, nekad to nedarītu bērnu klātbūtnē. «Es taču līdz minūtei zināju katru sievas soli un būtu izvēlējies labāku brīdi,» intervijā «Čas» skaidrojis uzņēmējs. Viņš paudis viedokli, ka slepkavība varētu būt saistība ar ievērojamas naudas summas zādzību no mājā esošā seifa.

Ivanovs apcietināts aizdomās par draudēšanu koncertaģentūras «Queen Of Stage» direktoram Ojāram Grasmanim, kam bija romantiskas attiecības ar nogalināto, un huligānismu. Tomēr procesa virzītājs pirmdien aizturēto Ivanovu trešdien «aizturējis vēlreiz» — jau aizdomās par sievas slepkavības organizēšanu, žurnālistiem pastāstīja Ivanova advokāts Guntars Antoms.

Kā ziņots, policija paziņojusi, ka visi pieci šonedēļ aizturētie, visticamāk, ir saistīti arī ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi. Visi pieci ir savstarpēji pazīstami. Visas šīs personas «dažādos laikos ir atradušās policijas redzeslokā».

Ivanovs plašsaziņas līdzekļu uzmanību iepriekš izpelnījies saistībā ar daudzām «skaļām» slepkavībām.

1998. gadā stomatoloģiskajā kabinetā tika nošauts zobārsts Andrejs Mosins, kas iepriekš strādāja «Elladent».

Deviņdesmitajos gados tika nogalināti trīs uzņēmēji, kuri kopā ar Ivanovu bija iesaistīti tirdzniecības centra «Europe Center» (tagadējais «Mols») izveidē: Igors Conda, Aleksandrs Naumovs un Valērijs Ļihačovs. Smagi ievainots tika Condas slepkavības liecinieks Konstantīns Skripajs. Vēlāk arī viņš tika nogalināts.

Piecus gadus vēlāk — 2001. gadā — pret Ivanovu un diviem viņa bijušajiem kolēģiem no milicijas laikiem Mihailu Saifuļinu un Juriju Kreslovu tika vērstas aizdomas par saistību ar spirta biznesā iesaistīto Daiņa Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavībām un Māra Millera slepkavības mēģinājumu. Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības netika izvirzītas.

Neoficiāla informācija liecina, ka Ivanovs sniedzis liecības arī saistībā ar Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova slepkavību.

Ivanovs vienmēr noraidījis aizdomas par kriminālo pagātni. Intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» uzņēmējs savulaik uzsvēra, ka neesot saņēmis nekādas pretenzijas no drošības dienestiem. «Nekāda kriminālā vajāšana pret mani nav bijusi un nav,» sacīja Ivanovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu