Par Ivanovu meitām rūpējas tuvi cilvēki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdienas pēcpusdienā piemēroja apcietinājumu uzņēmējam Igoram Ivanovam arī saistībā ar kriminālprocesu par viņa sievas — zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces — Ellas Ivanovas slepkavību. Dienu iepriekš I. Ivanovam jau tika piemērots apcietinājums aizdomās par draudu izteikšanu un huligānismu.

Diemžēl abas Ellas un Igora Ivanovu meitas tagad ir palikušas bez vecāku gādības. Vienai meitiņai ir četri gadi, otrai — ap 14. Abas meitas liktenīgajā naktī atgriezās mājās no ceļojuma kopā ar māti. Ivanovu miesassargs Arvīds Vilcāns, kas tagad arī pats ir apcietinājumā, iepriekš masu medijiem stāstīja, ka jaunākā Ivanovu meita bija aizmigusi un viņu A. Vilcāns ienesis mājā, savukārt Ivanova ar vecāko meitu pašas devušās uz māju. Vēlāk E. Ivanova gājusi izlaist pagalmā suņus, kur viņu jau gaidīja slepkava. I. Ivanovs izteicies: ja arī pats būtu plānojis nogalināt sievu, nekad to nedarītu bērnu klātbūtnē. «Es taču līdz minūtei zināju katru sievas soli un būtu izvēlējies labāku brīdi.»

I. Ivanova advokāts Guntars Antoms «Neatkarīgajai» sacīja: visi dokumenti ir iesniegti attiecīgajā iestādē. «Kurā? Tas man jums nav jāsaka!» Uz jautājumu, kur pašlaik atrodas Ivanovu meitas un kas viņas aprūpē, advokāts norādīja: «Tam jūs būtu jāsatrauc vismazāk.» Meitenes ir pie radiniekiem, tuviem cilvēkiem. Visticamāk, aizbildnības lieta tiks kārtota, lai pār viņām atbildību uzņemtos kāds no radiniekiem. Kas ir šie radinieki vai tuvie cilvēki, advokāts neizpauda.

Garkalnes novada bāriņtiesā «Neatkarīgajai» atzina: lai gan ģimene dzīvoja novada teritorijā, Ivanovu meitām kā pastāvīgā deklarētā dzīvesvieta nebija norādīts Garkalnes novads, līdz ar to arī šī bāriņtiesa nelems par aizbildnības tiesībām. Savukārt Rīgas bāriņtiesā «Neatkarīgā» uzzināja, ka tiesā figurē lieta it kā saistībā ar Ivanovu ģimeni un mantojuma tiesībām, taču neko sīkāk speciālisti nezināja pastāstīt. Aizbildnības nodaļā gan nebija saņemti nekādi dokumenti no Ivanovu ģimenes pārstāvjiem. Kā «Neatkarīgajai» skaidroja bāriņtiesā, teorētiski gadījumos, ja bērni paliek bez abu vecāku gādības, bāriņtiesā vēršas kāds no radiniekiem vai arī juridiskais pārstāvis. Atsevišķos gadījumos, ja iet bojā uzreiz abi vecāki vai ja bērnu ir audzinājis viens vecāks un ir miris, uzreiz tiek saņemta ziņa no Dzimtsarakstu nodaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu