«Iļģi» un «Reelroad» gatavojas lielkoncertam «Divas upes»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. aprīlī Rīgas Latviešu biedrības namā notiks postfolkloras grupas «Iļģi» un Sanktpēterburgas ķeltu mūzikas ansambļa «Reelroad» lielkoncerts «Divas upes». Koncerta īpašie viesi būs Šarla Perro leļļu teātris. Biļetes jau nopērkamas «Biļešu servisa», «Statoil», Kongresu nama un «Reklamarket» kasēs, kā arī internetā: [s:18222].

Abas grupas koncertā prezentēs dziesmas no svaigi tapušajiem albumiem, kā arī nekur neierakstītas dziesmas. «Iļģiem» jaunais albums ir īpašs — grupa pagājušajā vasarā lauku mājās bija ierīkojusi ierakstu studiju, kurā pēc vairāk nekā nedēļu ilga darba tapa materiāls grupas vēsturē pirmajam dzīvajā ierakstītajam, pilnībā instrumentālam albumam. Ieraksts tapa sadarbībā ar Latvijas Radio un Kultūrkapitāla fondu. Savukārt «Reelroad» šis ir jau otrais albums, kas iznāk Latvijā, tādējādi turpinot sadarbību ar mūzikas izdevniecību «Lauska».

Latvijas postfolkloras kustības aizsācēja un līdere, starptautiski visatzītākā mūsu zemes world music grupa «Iļģi» savu dzimšanas dienu svin 21. aprīlī. 1981. gada pavasarī Iļģuciema kultūras nama vadība folkloras ansambli dibināt uzaicināja vijolnieci Ilgu Reiznieci, kas tajā laikā darbojās arī folkloras kopās «Skandinieki» un «Bizīteri». 27 gadu laikā «Iļģi» koncertējuši neskaitāmos mūzikas festivālos, kultūras svētkos un citos dažāda mēroga sarīkojumos dažādās pasaules malās, izpelnoties klausītāju interesi un cildinošas atsauksmes presē. Par to, ka «Iļģi» ieņēmuši redzamu vietu pasaules mūzikas apritē, liecina viņu panākumi «World Music Charts Europe» (WMCE) labāko sarakstā. Sevišķi vērtīgu ceturtdaļgadsimta jubilejas velti WMCE apskatnieki «Iļģiem» pasniedza 2006. gada jūlijā, iebalsojot albumu «Ne uz vienu dienu» otrajā vietā starp labākajiem world music ierakstiem Eiropā. Tā ir lielākā starptautiskā profesionālā atzinība, kādu līdz šim Latvijā saņēmuši šā mūzikas virziena pārstāvji.

Grupa «Reelroad» dibināta 1999. gadā Sanktpēterburgā un pirmo koncertu spēlēja 2000. gada 9. janvārī Pēterburgas klubā «Шалтай-Болтай», kas pēcāk kļuva par grupas pastāvīgu uzstāšanās vietu. Kopš grupas dibināšanas brīža «Reelroad» piedalījusies visos lielākajos folkmūzikas pasākumos Sanktpēterburgā. Grupu ne tik daudz interesē autentiska folklora, cik mūsdienīgs tautas melodiju skanējums, kas tiek panākts vienīgi ar tradicionālajiem mūzikas instrumentiem. Grupas stilu «Reelroad» paši mūziķi definē kā dejojamu tautas mūziku — repertuārā bez īru un skotu tautas melodijām ir arī bretoniešu (Francijas province), galīciešu, latviešu, somu un krievu melodijas.

Pirmo 100 biļešu cena — 7 lati, nākamās — 10 lati. Ir ar VIP vietas pie galdiņiem. Biļešu cena — 30 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu