Berimors aicina bērnus uz kino!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Vakar vakarā Latvijas Universitātes observatorijā «Berimora kino» patrons mopsis Berimors pulcināja ap sevi preses pārstāvjus, lai pavēstītu par bērnu filmu festivāla tuvošanos.Preses konference iesākās ar Fridriha Candera muzeja vadītājas Guntas Vilkas priekšlasījumu par suņu zvaigznājiem, kā arī vēsturisku atskatu par visiem tiem drosmīgajiem suņiem, kas reiz devušies kosmosā.

Pēc šī priekšlasījuma mopsis Berimors ar savas saimnieces mākslinieces Annas Heinrihsones starpniecību pavēstīja, ka dziļi noliec galvu šo varonīgo suņu priekšā, kā arī to, ka viņš pats kosmosā devies pēdējo reizi.

«Berimora kino» projekta vadītāja Dace Līdumniece pastāstīja, ka festivāls, kā ierasts, notiks skolēnu pavasara brīvlaikā no 22. – 30. martam kinoteātrī «Rīga».

Festivālā varēs noskatīties bērnu filmas no Dānijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Vācijas un arī Latvijas. Konkursa filmas vērtēs bērnu žūrija, savukārt mazie skatītāji ar savu balsojumu varēs noteikt skatītāju simpātiju ieguvēju.

Pēc projekta vadītājas teiktā, festivālam ir draudzīga cenu politika – biļešu cena kā pieaugušajiem, tā bērniem ir 1.50 Ls, savukārt bērnu grupām, kurās ir 12 bērni un vairāk, biļetes cena bērniem tikai Ls 1! Šādā gadījumā vietas zālē gan jārezervē iepriekš, piezvanot uz k/t «Rīga» kasi, un jāizpērk ne vēlāk kā dienu pirms kārotās filmas seansa.

Aimācijas darbnīcas koordinatore Sonora Broka žurnālistiem pavēstīja, ka tradicionāli paralēli festivālam notiks animācijas darbnīca, kurā bērni pieredzējušu skolotāju Annas Armanes un Mārtiņa Rudzīša vadībā izveidos paši savu animācijas filmu, kura tiks demonstrēta «Berimora kino» noslēguma pasākumā.

«Berimora kino» notiek jau septīto reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu