Pārsūdzēts pasu lietā aizturētās juristes drošības līdzeklis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Centra rajona tiesā šonedēļ iesniegta advokāta Egona Rusanova palīdzes Marinas Dombrovskas sūdzība par tiesas lēmumu, ar kuru apcietināta aizdomās par starpniecību nelikumīgi izsniegto pasu lietā aizturētā juriste Marija Doroško.

Kā iepriekš ziņoja TV3 raidījums «Nekā personīga», Doroško jau rudenī esot aizturējuši Valsts policijas Slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbinieki, kas vēlāk viņu pratinājuši par nelikumīgas pases izkārtošanu kādam Jurijam Barsukovam. Šāds uzvārds atrodams arī aģentūras LETA rīcībā esošajā nelikumīgi izdoto pasu sarakstā.

Doroško bieži kontaktējusies ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Personu kontroles statusa departamenta vadītāju Jāni Rudzātu, kuram vēlāk arī piemērots aizdomās turamā statuss nelikumīgi izsniegto pasu lietā. Rudzāts pēc šī notikuma atstājis amatu PMLP.

Pagājušā gada novembrī darbu PMLP pametusi arī PMLP Ārzemnieku apkalpošanas departamenta direktore, Rudzāta sievas māsa Vera Kadanere. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošas informācijas, Kadaneres birojā dažas dienas pirms viņas atlūguma iesniegšanas veikta kratīšana. «Nekā personīga» iepriekš ziņoja, ka Kadaneri Drošības policija tur aizdomās par iesaistīšanos pasu tirgošanā.

PMLP priekšnieks Vilnis Jēkabsons aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka, viņaprāt, Kadanere nevarētu būt saistīta ar tā dēvēto nelikumīgo pasu lietu.

Patlaban kriminālprocesā par nelikumīgi izdotajām Latvijas pilsoņu pasēm par aizdomās turamajiem atzīti deviņi PMLP darbinieki.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā ir apzināts personu loks, kas nelikumīgā ceļā saņēmušas Latvijas pilsoņa pases - 87 identitātes, kuru dati PMLP iedzīvotāju reģistrā ir ievadīti fiktīvi un uz doto brīdi ir dzēsti no iedzīvotāju reģistra.

Drošības policija sadarbībā ar PMLP turpina veikt pārbaudi par 54 iespējams nelikumīgiem identitātes statusa ierakstiem iedzīvotāju reģistrā.

Veicot izmeklēšanas darbības, līdz šim atsavinātas vairāk nekā 30 nelikumīgi izsniegtas pases.

Vairākām personām, kas lietojušas nelikumīgi izsniegtās pases patlaban kriminālprocesā piešķirts aizdomās turamā statuss.

Attiecībā pret personām, kuras PMLP jau ir apzinājusi kā tās, kurām nelikumīgi tika izsniegtas Latvijas pilsoņu pases, ir veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai nepieļautu atkārtotu Latvijas pilsoņa pases iegūšanas un izmantošanas iespēju.

Kriminālprocesā notiek aktīva sadarbība ar ārvalstu institūcijām un partnerdienestiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu