«Austrumu robežā» izrādes «Slieksnis» pirmizrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teātra klubs «Austrumu robeža» ironiski par ikdienas dzīves problēmām, cilvēku sajūtām un rīcību jebkādu pārmaiņu laikā runā traģikomēdijā, NĒ! — reņģēdāju komēdijā «Slieksnis» (dramaturgs Indulis Smiltēns, režisore Dita Balčus).

Izrāde ir par cilvēkiem, kuri satikušies pie dzīru galda un kuri, nākuši no dažādiem sociālajiem slāņiem, nejūtas apdraudēti līdz brīdim, kad tiem jāpamet mājas. Tas noticis, jo izcils un talantīgs ķīmijas zinātnieks nodzīvojies tiktāl, ka viņa slimo un veco māti izliek no pašas mājām. Tās noskatījis veiksmīgi turīgs jaunlatvietis, lai ierīkotu daudzstāvu garāžu, uzceltu lielveikalu vai uzbūvētu sev villu. Viss notiek likumīgi ar brīvas un gudras sievietes — jaunas tiesu izpildītājas palīdzību. Viencēliena izrādē situācijas iezīmējas arī pašreizējās Latvijas nekustamo īpašumu tirgū.

Te veidojas sadzīviska satīra par to, kā atgūt zaudēto un nepazaudēt esošo. Lai to visu atzīmētu un šo situāciju atrisinātu, pie dzīru mielasta — pašu gatavotas kandžas — tiek savākti visi mājas iemītnieki: īrnieks un kaimiņš, māte un dēls — līdz ar ievērojama mākslinieka palīdzību katrs atrod sev ērtāko un izdevīgāko risinājumu.

«Uzrunāja mana kolēģa, Induļa Smiltēna lugas «Slieksnis» autora, godīgais skatījums uz manas Latvijas mazo cilvēku likteņiem lielo pārmaiņu laikā — 90. gados, kad mēs visi atradāmies uz «sliekšņa» jeb izvēles priekšā. Tas ir reizē līdzcietīgs, bet vienlīdz arī ironisks, no jebkādām ilūzijām brīvs stāsts par cilvēkiem, kuri straujajās pārmaiņās zaudēja daudz, bet atrast, ko likt vietā, katrs citādu iemeslu dēļ, nespēja. Iznīkt vai pārmainīties?» izrādes iestudēšanas izvēli raksturo režisore Dita Balčus.

Pirmizrāde — 19. martā plkst. 20.00 teātra klubā «Austrumu robeža».

Izrādes scenogrāfiju un vizuālo noformējumu veidojis performanču mākslinieks Oļegs Tillbergs. Lomās: Inta Tirole, Helēna Vasiļevska, Anita Grūbe, Andris Makovskis, Bruno Libauers, Imants Vekmanis, Arnis Līcītis, Aldis Kusiņš, Andris Bērziņš, Jānis Skanis, Enriko Avots, Zigurds Neimanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu