Mīklaini pazudušā ASV miljonāra lietā būtisku pavērsienu nav

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban nav būtisku pavērsienu lietā, kurā policija izmeklē 16. martā Jūrmalā notikušo Krievijas izcelsmes ASV pilsoņa, miljonāra Leonīda Rožeckina mīklaino pazušanu, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis.

Pēc viņa teiktā, policija strādāja visu nakti, lietas izpētei piesaistīti arī darbinieki no centrālā aparāta. Jūrmalas policijas priekšnieks strādājis visu nakti, bet līdz šim viņš nav informējis par jaunumiem, tāpēc Lieljuksis lēš, ka būtisku pavērsienu nav.

Valsts policijas priekšnieks atzina, ka skatās bažīgi uz šo lietu un domā, ka «kaut kas nav labs». Lieljuksis atzīmēja, ka lietu nav viegli izmeklēt, jo pazudušais ir ārzemnieks un visi viņa kontakti pamatā nav saistīti ar Latviju.

Pazudušā mājā un ne tikai tur ir atrastas asinis, tāpēc Lieljuksis secina, ka «ir bijusi kaut kāda vardarbība». Policijas darbinieki cer uz ātriem ekspertīžu rezultātiem, lai noskaidrotu atrasto asiņu piederību.

Ir zināma vieta, kur atrodas lidmašīna, ar kuru Rožeckins atbraucis uz Latviju, bet viņa tur nav. Rožeckinam arī neesot bijuši miesassargi.

Rožeckins 16. martā laika posmā no plkst. 0.15 līdz 7.30 nenoskaidrotos apstākļos pazudis no viņam piederošas mājas Jūrmalā, Kāpu ielā, un līdz šim brīdim vīrieša atrašanās vieta nav zināma, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Jūrmalas pilsētas policijas pārvalde informē, ka 41 gadu vecais vīrietis ir 175 centimetrus garš, druknas miesas būves. Policisti aicina visus, kuru rīcībā ir informācija par Rožeckina atrašanās vietu, zvanīt pa tālruni 67075111 (visu diennakti), 67075147 (darba laikā), 02 vai vērsties tuvākajā policijas nodaļā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Rožeckins Latvijā ieradies pagājušās nedēļas beigās ar privātu lidmašīnu. Pēc miljonāra pazušanas policija Jūrmalā atradusi viņa apvidus automašīnu, bet mājā konstatētas asins pēdas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka naktī uz svētdienu pie uzņēmēja viesojušās kādas pagaidām nenoskaidrotas personas.

Rožeckina investīciju kompānijai «LV Finance» savulaik piederēja ceturtdaļa Krievijas trešā lielākā mobilo sakaru operatora «MegaFon», viņš bijis Krievijas metalurģijas kompānijas «Noriļskij nikeļ» viceprezidents. Patlaban viņš sācis darboties kinoindustrijā Holivudā un izdevējdarbības jomā Londonā.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju Rožeckins dzimis 1966. gadā Sanktpēterburgā (tolaik — Ļeņingrada), bet 13 gadu vecumā kopā ar vecākiem emigrēja uz ASV, kur ieguvis bakalaura grādu lietišķajā matemātikā Kolumbijas universitātē un jurista izglītību Hārvarda Juridiskajā skolā.

ASV viņš strādājis par juristu federālā tiesneša birojā, bijis advokāts birojos «Sullivan & Cromwell» un «White & Case», bet pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā atgriezās Krievijā, kur nodibināja savu juridisko firmu.

Rožeckins bija viens no pazīstamās Krievijas investīciju bankas «Renaissance Capital» dibinātājiem, bet 1998. gadā no bankas aizgāja un nodibināja savu investīciju kompāniju «LV Finance», kuras lielākais aktīvs bija 25% «MegaFon» akciju.

2003. gadā viņš savu kompāniju un līdz ar to arī «MegaFon» daļas pārdeva «Alfa Group», bet tiesvedība par šo darījumu turpinājās līdz pat pagājušā gada nogalei. Pret Rožeckinu saistībā ar šo darījumu Krievijā pat tikusi ierosināta krimināllieta.

Pēdējos gados Rožeckins biznesa aktivitātes Krievijā ir ievērojami samazinājis. Viņam pieder Londonas ikdienas bezmaksas biznesa avīze «City A.M.», bet pērn viņš kopā ar «The Walt Disney Company» bijušā vadītāja dēlu un vairākiem citiem uzņēmējiem Losandželosā nodibināja kinofilmu producentu kompāniju «L+E Productions».

Īpašumu Jūrmalā Rožeckins iegādājies 2003. gadā par 900 000 latu, liecina Zemesgrāmatas informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu