Viena no miljonāra pazušanas versijām — Krievijas specdienesti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Policijas foto

Asins ekspertīžu rezultāti varētu dot skaidrību, vai Jūrmalā bez vēsts pazudušais Krievijas uzņēmējs un miljonārs Leonīds Rožeckins ir noslepkavots. Viena no notikušā versijām, kuru neizslēdz arī policija, ir Krievijas drošības dienestu saistība ar L. Rožeckina pazušanu.

Jūrmalas policijas pārvaldē sāktais kriminālprocess, kuru iepriekš ierosināja par bezvēsts pazušanas faktu, pārkvalificēts par slepkavību. Policija vēl aizvien gaida DNS ekspertīzes rezultātus, lai noskaidrotu, vai L. Rožeckina mājās atrastās asinis pieder pašam uzņēmējam. Neoficiāli zināms, ka uzņēmēja mājā policisti atraduši daudz asiņu. Policija arī lūgusi ekspertiem pateikt, vai atrastās asinis ir arteriālās vai venozās. Respektīvi, vai asinis tecējušas, piemēram, no nelielas traumas rokā vai arī pārcirstas artērijas. Ekspertīzes rezultāti varētu būt zināmi šodien.

Britu laikraksts «Telegraph», atsaucoties uz pazudušā uzņēmēja draugiem, pieļauj, ka L. Rožeckins varētu būt miris. Andrejs Fomins, kurš L. Rožeckinu pazīst jau vairākus gadus, noliedza versiju, ka uzņēmējs varētu imitēt savu nolaupīšanu un brīvprātīgi pazust. «Es domāju, ka tas ir absolūts nonsenss. Viltot savu nāvi ar asinīm un citām nejaukām lietām — tas ir pilnīgi nereāli,» laikrakstam «Telegraph» izteicās A. Fomins. Viņš un citi L. Rožeckina draugi ar bažām gaida asins paraugu testa rezultātus. «Ja tās [mājā atrastās] ir Leonīda asinis, tad, manuprāt, viņš ir miris. Ja ne, tad nezinu, kas noticis,» piebilda A. Fomins.

Savukārt britu tabloīds «Daily Mail» miljonāra pazušanu saista ar Krievijas drošības dienestu garajām rokām un velk paralēles ar bijušā krievu spiega Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu Londonā 2006. gada novembrī. «Daily Mail» atsaucas uz kādu anonīmu Latvijas policijas amatpersonu. «Ja viņi [Krievijas Federālā dienesta aģenti] ir iebraukuši Latvijā un tikuši klāt pazudušajai personai, mums ir jānoskaidro, kā tas noticis. Mēs esam pieprasījuši visu pieejamo informāciju, esam runājuši arī ar britu policiju,» tabloīdam izteikusies anonīmā Valsts policijas amatpersona.

Jūrmalas Kriminālpolicijas priekšniece Evita Spalvēna sarunā ar «Neatkarīgo» nenoliedza, ka Krievijas specdienestu saistība ar notikušo ir viena no iespējamām versijām. «Ar Interpola starpniecību mēs ārzemju kolēģiem esam uzdevuši vairākus jautājumus. Pārbaudīsim, ar ko viņš [Rožeckins] ir saistīts, ko viņš iepriekš darījis. Lai izvirzītu versijas, mums vajag pārbaudīt viņa iepriekšējo darbību,» sacīja E. Spalvēna.

L. Rožeckins Latvijā ieradies no ASV vēlā 15. marta vakarā ar savu privāto lidmašīnu, un naktī pie viņa viesojušies draugi, bet 16. martā no rīta viņš ar auto pametis savu lepno Jūrmalas māju. Drīz pēc uzņēmēja pazušanas viņa lidmašīna bez saimnieka aizlidojusi uz Šveices pilsētu Cīrihi.

16. marta vakarā policisti pirmo reizi aizbraukuši uz māju, jo L. Rožeckina ciemiņi nav varējuši tikt iekšā mājā. Kad policija ieradusies, viņiem teikts, ka gan jau uzņēmējs atradīsies. Taču 17. marta vakarā policijai zvanījuši ASV vēstniecības pārstāvji, sakot, ka uzņēmējs tiešām ir pazudis, un sākta miljonāra, kā arī viņa apvidus auto meklēšana. Auto atrasts pēc 20 minūtēm pie kāda daudzdzīvokļu nama līdzās Kauguru tirgum. Mašīna bija aizslēgta un nebojāta. Savukārt laikraksts «Telegraf» raksta, ka policistiem esot izdevies atrast vīriešus, kuri miljonāra pazušanas naktī viesojušies viņa villā un vēlāk devušies uz geju klubu XXL.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu