Vērienīgajā naudas atmazgāšanas lietā kredītiestādēs aptur 750 000 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklējot kriminālprocesus par pēdējā laikā atklāto vērienīgo noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanas shēmu, kredītiestādēs patlaban apturēti vairāk nekā 750 tūkstoši eiro (530 tūkstoši latu), portālam «Apollo» pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikāciju daļā.

Naudas legalizēšanas shēmā, kurā iesaistīti vairāk nekā 100 ražošanas, pakalpojumu un konsultāciju sniegšanas uzņēmumi un kurā naudas apgrozījums no pērnā gada septembra līdz decembrim bija 6,5 miljoni latu, apturēti 727,3 tūkstoši eiro (510 tūkstoši latu) un 17,6 tūkstoši latu.

Saistībā ar šo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas shēmu Finanšu policijas pārvaldē sākti trīs kriminālprocesi, kuros VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki veikuši 16 kratīšanas dažādās vietās Latvijā, arī Rīgā, Jūrmalā un Valmierā, un kratīšanas laikā izņemti dokumenti, zīmogi, datori, kā arī skaidrā naudā 67,4 tūkstoši latu un 3450 eiro (2400 latu).

Pašlaik par aizdomās turamām atzītas sešas personas, no kurām divām personām piemērots drošības līdzeklis — apcietinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu