Laikraksts: IeM pavēl neizpaust informāciju par Rožeckina lietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Iekšlietu ministrijas (IeM) vadība devusi pavēli neizpaust informāciju par Jūrmalā pazudušo Krievijas izcelsmes uzņēmēju un miljonāru Leonīdu Rožeckinu, ceturtdien vēstī laikraksts «Telegraf».

Tā kā lieta ir padarīta par slepenu, policijas pārstāvji, kā arī lietā iesaistītie nedrīkst izpaust informāciju par Rožeckina pazušanu, norāda laikraksts.

Savukārt IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte portālam «Apollo» pastāstīja, ka ministrijas vadība nav devusi nekādus norādījumus Valsts policijai saistībā ar informācijas publiskošanu par izmeklēšanas norisi Rožeckina lietā.

IeM kategoriski noraida 27. martā laikrakstā «Telegraf» publiskoto informāciju, ka ministrijas vadība būtu satraukta par plašsaziņas līdzekļu interesi par šo lietu un ka ir doti norādījumi Valsts policijai mazāk aktīvi kontaktēties ar presi.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu un Iekšlietu ministrijas nolikumu Iekšlietu ministrija nav tiesīga nekādā veidā iesaistīties vai iejaukties kriminālprocesā. Informācija par izmeklēšanas norisi kriminālprocesā ir valsts noslēpums, un par to, cik lielā mērā publiskojamas ziņas par izmeklēšanu, var lemt tikai procesa virzītājs. Līdz ar to patlaban tikai un vienīgi Valsts policijas kompetencē ir pieņemt lēmumus par plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem izpaužamo informāciju Rožeckina lietā, uzsver ministrija.

Pēc Karnītes teiktā, IeM tāpat pauž nožēlu par laikraksta žurnālista neprofesionālo rīcību, kas, veidojot rakstu, neuzskatīja par nepieciešamu noskaidrot IeM viedokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu