Godoi velnišķīgais tango

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. aprīlī pirmoreiz Rīgā ar savu jauno izrādi uzstāsies Argentīnas tango zvaigzne Mora Godoi no Buenosairesas.

Klasiskais un modernais tango ar klasiskā baleta elementiem neskaitāmās pārsteidzošās un kaislīgās kombinācijās – tāda ir Buenosairesas tango dejotājas Moras Godoi vizītkarte, kurā argentīnieši un citu valstu publika pamatoti pievieno frāzi «ievērojamākā Argentīnas dejotāja». Tiem, kas redzējuši Moru uz skatuves, jāpiekrīt, ka viņa pārvietojas teju slīdot, kaut reizē ikkatra kustība – bieži nepierasta un negaidīta – izceļas ar netveramu spraigumu. Izcilā tango dejotāja un horeogrāfe Mora Godoi ieradīsies Rīgā 1. aprīlī, lai uz Kongresu nama skatuves priecētu skatītājus ar savu jaunāko izrādi «TangOdissea».

«Šī fantastiski skaistā sieviete ar velnišķīgo temperamentu paspēj iestudēt vairākus deju šovus gadā, sniedz viesizrādes visā pasaulē, viņas dēļ prātā jūk japāņi, īslandieši un jaunzēlandieši. Bet vēl viņa pasniedz stundas pašas skolā Buenosairesā un argentīniešu telekanālā ar raksturīgu nosaukumu «Tikai tango»,» stāsta Vladimirs Rešetovs, Moras Godoi izrādes organizētājs Rīgā. «Apvienojot tango tradīciju ar klasisko baletu, Mora panāca neticamo – radīja savu stilu. Tas atšķiras ar dramatisku dziļumu, ir izmeklēts, izsmalcināts, eleganti noslīpēts, sakāpināta emocionalitāte tajā apvienota ar gandrīz brutālu kaisli. Aizdarīts ar pikantajiem salsas, mambas, rumbas ritmiem, šis stils acumirklī savaldzina jebkuru auditoriju jebkurā kontinentā!"

Mora Godoi dejas mākslu apguvusi Buenosairesas slavenā Kolonnu operteātra augstākajā mākslu institūtā. Turklāt divpadsmit gadus dejotāja studējusi krievu klasisko baletu un paguvusi būt arī modernā džeza baleta soliste. Starp citu, tieši Moras Godoi tango priekšnesumu izvēlējās grupas «Rolling Stones» mūziķi, viesojoties Buenosairesā.

2002. gadā viens no Moras veidotajiem mūzikliem «Tanguera» ar pašu mākslinieci kā galveno horeogrāfi un galveno solisti tika izrādīts Buenosairesas Nacionālajā teātrī. Valsts vadošie kritiķi piešķīra piecus nozīmīgus apbalvojumus. 2003. gadā šis pats iestudējums saņēma augstāko apbalvojumu Pasaules mākslu festivālā Šanhajā.

Rīgā Moru redzēsim pārī ar vienu no šodienas labākajiem žanra māksliniekiem – Žunioru Servilu. Dejotājs uzstājies gan Linkolna centrā Ņujorkā, gan bijis galvenais «Tango Argentino» solists Brodvejā, kā arī piedalījies dziedātāja Hulio Iglesiasa programmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu