Kā sevi vērtē sievietes un vīrieši

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Visi psihologi vienprātīgi apstiprina: sievietēm ir tieksme kritiski izturēties pret savu izskatu. Ar savu ķermeni, piemēram, nav apmierinātas deviņas no desmit sievietēm. Vīriešiem, tieši pretēji, ir tieksme neredzēt savus trūkumus.

Kā sevi vērtē sievietes

Spriežot pēc socioloģisko aptauju datiem, visvairāk sievietes neapmierina viņu dibens. Pretenzijas visām ir vienādas — pārāk resns, pārāk liels. Turklāt kritizējamās ķermeņa daļas reālajam izmēram nav nekādas nozīmes.

Amerikāņu psihologs Rejs Persauds, piemēram, apgalvo: «Daļēji šis fenomens saistīts ar to, ka sievietes savu aizmuguri skata no neveiksmīgi izvēlētas pozīcijas — pagriežot kaklu pret spoguli. Tādā rakursā pētāmais objekts patiesi liekas lielāks nekā īstenībā.»

Tādēļ, ja gribi, lai tava draudzene uz kādu laiku nomierinās, nofotografē viņu no mugurpuses un svinīgi pasniedz fotogrāfijas. Lai redz, ka dibens viņai maziņš. Pat pārāk mazs, spriežot pēc tavas gaumes. Tāpēc ka vīriešiem atšķirībā no sievietēm nav iebildumu pret lielākām pēcpusēm.

Kā sevi novērtē vīrieši

Vīriešiem, tieši pretēji, ir tieksme neredzēt savus trūkumus. Piemēram, vēderiņu. Vīrieši ignorē tā esamību tik ilgi, cik vien iespējams. Tāds iespaids, ka, skatoties spogulī, siksnas līmenī rodas kāds redzes traucējums. Aptaujā trīs no četriem vīriešiem paziņoja, ka nekādu problēmu ar lieko svaru viņiem nav. Taču vairāk nekā puse aptaujāto kļūdījās.

Bet ir arī labi jaunumi. Izrādās, sievietes nemaz nav tik ķertas uz muskuļotiem puišiem, kā vīrieši uzskata. Slaida figūra kotējas augstāk nekā muskuļu blāķis.

Ko darīt, ja tev nepatīk tavs spoguļattēls?

Pārstāt tajā skatīties!

Vismaz nedarīt to tik piekasīgi. Spogulī sevi varam redzēt detalizēti — no ļoti liela tuvuma — un pakļaut sevi rūpīgai analīzei. Neviens cilvēks patiesībā tā tevi nevar saskatīt — it īpaši dažus pirmos tuvās pazīšanās mēnešus. Cilvēki vispār ne pārāk uzmanīgi skatās cits uz citu.

Sakārtot savu figūru un izskatu!

Noskaņot sevi izmaiņām uz labu. Tiklīdz tu nodomāsi: «Nē, man tā nekad nesanāks» — uzreiz par sodu pie sevis vairākas reizes atkārto: «Sanāks gan, velns parāvis!» Neatkarīgi no tā, par ko būtu runa — par pievilkšanos pie stieņa, ielīšanu jaunās biksēs vai mēģinājumu notievēt par 10 kilogramiem. Pareizs noskaņojums un ticība saviem spēkiem — pats svarīgākais nosacījums, ja gribi kaut ko sasniegt.

Būt labā garastāvoklī!

Labi justies nozīmē labi izskatīties. Pirmkārt, tavs priecīgais un apmierinātais noskaņojums liks apkārtējiem izturēties pret tevi ar simpātijām. Otrkārt, hormonālas pārmaiņas laba noskaņojuma uzliesmojuma laikā rada labvēlīgu ietekmi uz tavu izskatu. Savukārt depresija, skumjas un satraukumi izskatu bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu