Noslēdzies bērnu filmu festivāls «Berimora kino»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar galveno balvu pasniegšanu un Berimora īpašajiem viesiem suņiem Simu, Alfu, Rižiku, Briku, Aktaju un Šervutu sestdien, 29. martā, noslēdzās 7. Bērnu filmu festivāls «Berimora kino».

Festivāla galveno balvu — «Berimora Lielo spilvenu» — ieguva dāņu filma «Templiešu bruņinieku dārgumi II» (režisors Giacomo Campeotto). Filma stāsta par Katrīnas un viņas draugu piedzīvojumiem, kad viņi mēģina atšķetināt 1361. gadā atstātos pavedienus, lai atrastu noslēpumainus dārgumus un izglābtu Katrīnas tēvu, ko nolaupījusi Tumšā brālība.

Par galvenās balvas piešķiršanu lēma astoņu bērnu žūrija, savukārt skatītāju simpātiju balvu — «Berimora Mazo spilvenu» — ieguva somu režisora Raimo O. Niemi filma «Vilka noslēpums», kas stāsta par meiteni Sallu, kura no mātes mantojusi īpašu saikni ar dabu un dzīvniekiem.

Bērnu filmu festivāls «Berimora kino» notika jau septīto reizi. Tas, kā parasti, norisinājās skolēnu brīvlaikā.

Festivālā pirmizrādi piedzīvoja divas jaunas latviešu animācijas filmas: Rozes Stiebras «Vai tu ko teici?» un Ēvalda Lāča «Jaunā suga».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu