Kuram vislielākais?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anitas Banziņas zīm.

Līdzīgi kā sievietes ar krūšu apaļumiem daudzi stiprā dzimuma pārstāvji nav apmierināti ar savu peni. Tas ietekmē pašapziņu, tāpēc nereti cieš arī seksuālā dzīve un attiecības. 

Kompleksi par dzimumlocekļa izskatu parasti sākas jau pusaudža gados, kad zēns kopējā dušā pamana, ka kādam penis ir lielāks. Ja mazāka krāniņa īpašniekam vēlāk ne visai veiksmīgi veidojas seksuālās attiecības, nostiprinās negatīvs spriedums par savu vīrišķību.

«Interesanti, ka pašvērtējumu galvenokārt nosaka falla parametri, nevis erekcijas, bet miera stāvoklī. Esmu pārliecinājies, ka daudzi ar nelielu krāniņu savu seksuālo enerģiju izliek karjeras veidošanā un ar seksu nenodarbojas,» teic seksologs Artūrs Vāvere

«Bieži vien vīrietim kompleksus rada sievietes neapdomīgi izteiktas piezīmes par viņa locekli. Protams, partnere var arī palīdzēt tos mazināt. Tikai nevajadzētu darīt to pārāk uzmācīgi, jo tas situāciju pasliktinās vēl vairāk.»

Draudziņa ideāls

Peņa lielums ir atkarīgs no dzimumlocekļa audu apjoma, ko nosaka gēni. Novērots, ka vīriešiem, kuriem ir dažādu tautību vecāki, un gaļēdājiem raksturīgi prāvāki peņi.

Kaut arī stiprā dzimuma pārstāvji kļuvuši augumā garāki, pēdējo 30 gadu laikā viņu lepnums sarucis vidēji par trim centimetriem. Artūrs Vāvere domā, ka vainīgs varētu būt vides piesārņojums ar sievišķajiem hormoniem.

Locekļa izmēram vajadzētu būt proporcionālam — erekcijas stāvoklī 10 procenti no auguma garuma. Piemēram, 180 cm garam vīrietim ideāls pincītis miera stāvoklī ir 9–10 cm garš, bet uzbudinājumā — 18 cm.

Pašam var rasties maldīgs priekšstats par sava locekļa lielumu, jo sevi grūti novērtēt objektīvi. Iespaids par draudziņa izmēru atkarīgs no ķermeņa uzbūves. Piemēram, gariem, sportiskiem un muskuļotiem, kā arī korpulentiem vīriešiem penis parasti izskatās mazāks nekā patiesībā. 

Dzimumlocekļa lielumu miera stāvoklī var iespaidot arī uztraukums un apkārtējās vides ietekme, piemēram, aukstumā pincītis saraujas. Tas šķitīs niecīgāks, arī lūkojoties no augšas, kā arī pēc fiziskas slodzes, kad asinis aizplūst uz muskuļiem.«Šķiet, daba dzimumlocekli par īpaši svarīgu orgānu neuzskata, jo tas rūp mazāk nekā citi,» — tā Artūrs Vāvere.

• Vidējais peņa apkārtmērs ir 11–12 cm, bet erekcijas stāvoklī 13–14 cm; garums 8–12 cm, uzbudinājumā 16–17 cm.


• Krāniņš visstraujāk aug 14–18 gadu vecumā. Sākoties intensīvai seksuālajai dzīvei, tas palielinās apkārtmērā līdz aptuveni 23 gadu vecumam.
 
• Par mazu atzīst fallu, kas īsāks par 4 cm un uzbudinājumā — 7 cm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu