Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šī ir īsta vasaras tomātu zupa, kurai gan zupas pamatu, gan lielāko saldumu dod tomāts. Ja tev tomāti nav tik saldi, beigās pievieno nedaudz vairāk cukura. Ātri, viegli un garšīgi. Ja nevēlies saldo krējumu, aizstāj ar pienu vai svaigu krēmsieru vai neliec neko.
Sastāvdaļas:
- 50 g maizes
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 1 liels sīpols, ļoti smalki sakapāts
- 2 lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- ½ čili, sagriezts plānās šķēlēs
- šķipsniņa jūras sāls
- 15 raudenes lapiņu
- 900 g tomātu, sagriezti rupjos kubiņos*
- 60 ml salda krējuma
- 1 tējk. balzamiko
- 1 tējk. cukura
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Ielej pannā olīveļļu, liec iekšā maizes kubiņus, apmaisi no visām pusēm un liec cepties apmēram 10 min.
- Katliņā lej eļļu, sakarsē. Klāt liec sīpolus, ķiploku, čili un sāli un uz mazas liesmas sautē apmēram 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti, bet nekādā gadījumā brūni.
- Liec katlā klāt tomātus un raudeni. Uz lielas uguns maisot uzvāri, tad samazini liesmu, uzliec vāku un 10 minūtes sautē.
- Noņem katlu no uguns, atdzesē 5 minūtes. Sablenderē zupu, izberz caur sietu un lej atpakaļ katlā.
- Pielej saldu krējumu, balzamiko un pieliec cukuru. Pagaršo, vai nav nepieciešams vēl sāls. Uzsildi līdz pirmajam burbulim, un gatavs.
- Pasniedz bļodā, zupai pa virsu uzberot grauzdiņus. Ja vēlies, pieliec arī Parmas sieru.
Papildinājumi:
* Ja tev ir jaudīgs blenderis, tad izmanto tomātus ar visām mizām, bet ja blenderis ir vājš, tad pirms griešanas tos noblanšē.