Vīrietis un sieviete — draugi?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Vīrs teic, ka viņam ir draudzene vēl kopš skolas sola, bet jūs neticat, ka vīrietis un sieviete var tikai draudzēties, un periodiski sarīkojat viņam scēnas.

Tomēr draudzība starp vīrieti un sievieti var pastāvēt.

Bieži draudzīgas attiecības starp vīrieti un sievieti saglabājas pēc mīlas sakara. Jo diezin vai bijušie mīlnieki atgriezīsies pie intīmā — kas pagājis, tas pagājis. Ja attiecības pārgājušas draudzības fāzē, atpakaļceļa uz mīlestību vairs nav.

Var būt arī, ka vīrietis un sieviete nekad nav bijuši mīļākie. Sākotnēji viens partneris pret otru ir jutis (biežāk vīrietis) maigākas jūtas nekā draudzība, bet otrs kaut kāda iemesla dēļ uz tām nav atbildējis. Gadiem ejot, vīrietis vairs neizjūt sākotnējo mīlestību, bet negrib zaudēt sievieti, kura viņam kļuvusi dārga. Varbūt viņš viņu augstu vērtē kā personību vai abiem ir kopēji uzskati, vai viņš uztic viņai savus noslēpumus utt.

Jo ilgāk sieviete un vīrietis draudzējas, jo mazāk iespēju, ka viņi kādreiz kļūs mīļākie. Attiecības pāriet citā «reģistrā», un arī seksuālā vēlme notrulinās.

Starp dažāda dzimuma draugiem nav sāncensības, nav «striķīša raustīšanas» katram uz savu pusi, kā tas bieži ir starp mīlētājiem vai starp vīru un sievu.

Vīrietim un sievietei, kuru starpā ir draudzīgas attiecības, tās bieži ir daudz tuvākas un uzticamākas nekā starp diviem vīriešiem vai divām sievietēm.

Ko darīt, ja jūsu draugam ir draudzene un viņš negrasās no šis draudzības atteikties?

Labākais variants ir ar viņu iedraudzēties. Ja domājat ar viņu cīnīties vai konkurēt, tā būs kļūda, jo citu mīļāko viņš atradīs viegli, bet draudzeni — diezin vai. Bet jānosaka robeža, līdz kādai draudzeni ielaist jūsu abu kopējā dzīvē.

Draudzības starp vīrieti un sievieti iznākums ir sievietes rokās. Ja sieviete dos kaut mazāko mājienu, ka iespējama seksuāla tuvība, draudzība var pāriet citā fāzē.

Nezinu, kā ir ar vīriešiem, bet sievietei vīrieša draudzība ir vajadzīga. Tas varbūt ir iztrūkstošais stiprā pleca balsts, tā ir citāda dzīves uztvere — sievieti papildinoša; tā galu galā ir drošība, ka netiksi draudzenes sadzelta vai nodota.

Domāju, arī vīriešiem šī sievišķā puse ir vajadzīga — kā mātes vai māsas trūkums ģimenē; kā atbalsts samezglojuma situācijās utt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu