Pārsūdzēts Rožeckina lietā aizturētā vīrieša drošības līdzeklis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas pilsētas tiesa šodien pa pastu saņēmusi sūdzību par lēmumu, ar kuru drošības līdzeklis — apcietinājums — tika piemērots bezvēsts pazudušā Krievijas izcelsmes ASV pilsoņa miljonāra Leonīda Rožeckina lietā aizturētajam mājas pārvaldniekam Anatolijam Demčenkovam.

Sūdzību par Demčenkovam piemēroto drošības līdzekli uz tiesu nosūtījis viņa advokāts Dainis Lūsis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas pilsētas tiesas priekšsēdētājas palīdze Gundega Lapiņa, šodien pieņemts lēmums par sūdzības nosūtīšanu uz Rīgas apgabaltiesu, kam tā būs jāizskata tuvākajā laikā.

Kā ziņots, Demčenkovs tiek turēts aizdomās par slepkavības atbalstīšanu. Kopš 4. aprīļa viņš atrodas apcietinājumā.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis iepriekš nekonkretizēja, par ko tieši vīrietis tiek turēts aizdomās, vien norādīja, ka aizturēšana notikusi saistībā ar šajā lietā sākto kriminālprocesu.

Krimināllikuma 20. panta 4. daļā teikts, ka par atbalstītāju uzskatāma persona, kas apzināti veicinājusi nozieguma izdarīšanu, dodot padomus, norādījumus, līdzekļus vai novēršot šķēršļus tā izdarīšanai, kā arī persona, kas iepriekš apsolījusi noslēpt nozieguma izdarītāju vai līdzdalībnieku, nozieguma izdarīšanas rīkus un līdzekļus, nozieguma pēdas vai noziedzīgā kārtā iegūtos priekšmetus vai arī iepriekš apsolījusi iegādāties vai realizēt šādus priekšmetus.

Kā ziņots, 19. martā sāktais kriminālprocess par Rožeckina pazušanu vēlāk tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 116. panta — par slepkavību. Lieljuksis sliecas domāt, ka Rožeckins noslepkavots, jo ekspertīze apliecinājusi, ka uzņēmēja mājās atrastās asinis ir viņa.

Tomēr apcietinātā vīrieša iepriekšējā advokāte Inese Lūse noliedzoši atbildēja uz aģentūras LETA jautājumu, vai lietā esošie pierādījumi nepārprotami liek secināt, ka Rožeckins patiešām ir noslepkavots. Viņasprāt, šādu pierādījumu lietā nav.

Lieljuksis norādīja, ka iespējamo nozieguma motīvu ir daudz, jo pazudušais uzņēmējs bijis «ļoti sarežģīta personība» — ar plašiem sakariem dažādos sabiedrības slāņos un dažādās valstīs, un šajos sakaros «figurē ļoti lielas naudas summas».

Pagaidām Latvijas policija oficiālus tiesiskās palīdzības lūgumus citām valstīm nav izteikusi, taču ar vairākām valstīm esot notikuši tā sauktie ātrie sakari.

Kā ziņots, pēc policijas sniegtās informācijas, Rožeckins 16. martā laika posmā no plkst. 0.15 līdz 7.30 nenoskaidrotos apstākļos pazudis no viņam piederošas mājas Jūrmalā, Kāpu ielā, un līdz šim brīdim vīrieša atrašanās vieta nav zināma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu