Pirmo reizi Rīgā koncertēs dziedātājs <i>Seal</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

29. jūnijā «Arēnā «Rīga»» uzstāsies britu dziedātājs un komponists Sīls (Seal). Biļešu tirdzniecība uz gaidāmo koncertu sāksies 29. aprīlī visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. Sākotnējā biļešu cena būs 15 latu.

Bērnības rētas

«Sieviešu mīlulis», «21. gadsimta romantiķis», «Melnais cilvēks ar rētu sejā un dievišķo balsi» — tā ir tikai daļa tēlaino apzīmējumu, ko izmanto, raksturojot britu soulmūzikas zvaigzni.

Sīls (īstajā vārdā Henry Olusegum Olumide Adeola Samuel) dzimis ieceļotāju ģimenē, viņa vecāku saknes meklējamas Nigērijā un Brazīlijā. Dziedātāja rētām klātā seja palikusi kā liecība par agrā bērnībā pārciesto ādas slimību.

Savu ceļu mūzikā Sīls aizsāka pirms 15 gadiem ar debijas albumu «Seal». Kritiķi un klausītāji to novērtēja visnotaļ atzinīgi, dziedātājs tika izvirzīts arī «Grammy» balvai nominācijā «Labākais jaunais izpildītājs». Pēc trim gadiem sekoja nākamais albums «Seal II», ko izdodot Sīls ieguva vēl lielāku fanu pulku visā pasaulē, kas joprojām klausās un dievina dziesmas «Kiss From a Rose», «Crazy», «Prayer For The Dying», «Killer» un citus hitus.

Sieva — «Victoria's Secret» modele

Presi vienmēr vilinājušas sensācijas, tāpēc sava neparastā izskata un daudzo mīlas dēku dēļ Sīls vienmēr bijis gards kumosiņš žurnālistiem un fotogrāfiem. Taču pirms trim gadiem dziedātājs izraisīja veselu sensāciju, apliecinot, ka savu donžuāna tēlu metis pie malas un kļuvis nopietns. 2005. gada maijā viņš apprecējās ar blondo skaistuli Heidiju Klumu — vienu no pasaulē slavenākajām modelēm, kuras foto rotājis neskaitāmu žurnālu vākus un kura reklamējusi visprestižākos zīmolus, piemēram, «Victoria‘s Secret», «American Express», «Nike», «Swatch» un citus. Greznā kāzu ceremonija izmaksājusi divus miljonus dolāru.

Viņu ģimenē aug trīs bērni — pāris lolo divus puikas Henriju un Johanu, kā arī Heidijas meitiņu Lenī no viņas iepriekšējām attiecībām ar Flavio Briatori.

«The New York Times» viņu dēvē par ģēniju

Sīls izdevis vairākus ļoti veiksmīgus albumus. Pēdējais no tiem ar nosaukumu «System» nokļuvis veikalu plauktos pagājušā gada nogalē. Trīs reizes dziedātājs saņēmis arī prestižo «Grammy» balvu.

Vislielākos panākumus gan Eiropā, gan ASV Sīlam nesa singls «Kiss From a Rose» — dziesma filmai «Batman Forever». Tā tika nominēta «Grammy» balvai nominācijās «Gada dziesma» un «Gada ieraksts».

«Viņš ir radošs ģēnijs, viņa koncerti ir lieliski. Viņa albumus droši var ierindot starp spēcīgākajiem albumiem pasaules vēsturē,» rakstījis laikraksts «The New York Times» pēc Sīla iepriekšējā albuma «Live in Paris» iznākšanas.

Pirmo reizi Baltijas valstīs Sīls viesojās 2006. gada nogalē, uzstājoties Viļņā ierobežotam skatītāju skaitam. Šo koncertu apmeklēja arī daudzi mūziķa talanta cienītāji no Latvijas. Šoreiz britu solmūzikas ģēnija koncertu būs iespējams baudīt daudz plašākam Latvijas klausītāju lokam, turklāt arī biļešu cenas būs patīkami demokrātiskas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu