Ģenerālprokuratūru lūdz vērtēt Gudeles rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcijas deputāti nosūtījuši vēstuli Ģenerālprokuratūrai ar lūgumu izvērtēt nozieguma pazīmes īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles rīcībā, portālu «Apollo» informēja JL pārstāve Laila Timrota.

Kā vēstulē Ģenerālprokuratūrai norāda JL, Gudele atzinusi, ka pasākumam, kas oficiāli bijis noformēts kā seminārs pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, piešķirtie līdzekļi iztērēti ministres dzimšanas dienas svinībām. Ministres rīcība, atmaksājot izšķērdētos līdzekļus Valsts kasē pēc informācijas nonākšanas atklātībā, nemaina faktu, ka ministrijas darbinieki ar ministres saskaņojumu, iespējams, ir prettiesiski rīkojušies ar valsts līdzekļiem, norāda JL.

JL uzskata, ka ministres un viņas darbinieku rīcība nav bijusi atbilstoša likumam, proti, valsts līdzekļi tikuši izlietoti tiem neparedzētiem mērķiem, līdz ar to pārkāpjot likumu «Par valsts budžetu 2008. gadam» un citus normatīvos aktus, kas nosaka budžeta līdzekļu izlietošanas kārtību. Šādā rīcībā saskatāmas izšķērdēšanas pazīmes, jo ministre un viņas darbinieki viņiem uzticētos līdzekļus patērējuši prettiesiski, kas uzskatāma par vienu no pazīmēm, saskaņā ar kuru tiek kvalificēti noziedzīgi nodarījumi atbilstoši Krimināllikuma 179. pantam.

Saskaņā ar Krimināllikuma 179. pantu par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta vai kuras pārziņā tā atradusies, paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, arests, mantas konfiskācija, piespiedu darbs vai naudas sods līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām. Savukārt, ja piesavināšanās izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā ziņots, sekretariātā pērn 12. jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā svinēta Gudeles dzimšanas diena.

Pēc tam kad notikušo uzzināja sabiedrība, ministre no sava maka Valsts kasē pārskaitījusi 790 latus. No tiem 690 latu bija par zemeņu kūku un vīnu, 100 — par telpu īri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu