Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viegls, ātrs un salīdzinoši veselīgs vakara ēdiens. Pasta ar garnelēm. Krāsai un garšai noteikti pagatavo salsa verde.
Sastāvdaļas
- 250 g svaigas pastas – spageti vai taljatelle
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 1/4 tējk. sarkano piparu pārslu
- 3 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas
- 1 mazs sarkanais pipars, plāni sagriezts
- 1 tējk. kaltēta oregano
- 100 g attīrītu garneļu
- 50 g ķirštomātu
- 1 tējk. citrona sulas
- 100 ml baltvīna
salsa verde
- 1 1/2 ķiploka daiviņas, nomizotas
- 1 maza sauja kaperu
- 1 maza sauja pipargurķīšu
- 2 lielas saujas pētersīļu lapiņu
- 1 buntīte koriandra
- 1 sauja svaigu piparmētru lapiņu
- 1 sauja diļļu
- 3 ēd.k. sarkanvīna etiķa
- 8 ēd.k. augstas kvalitātes olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Vispirms pagatavo salsa verde. Sajauc kopā smalki sakapātus ķiplokus, kaperus, pipargurķus un zaļumus. Pievieno etiķi un lēnām iemaisi olīveļļu. Pievieno sāli, piparus un, ja vēlies, vēl mazliet etiķa.
- Katliņā uzvāri ūdeni un, kad tas burbuļo, pieber sāli un liec iekšā pastu. Vāri, kā norādīts uz pakas.
- Pannā sakarsē eļļu. Pievieno piparus, ķiploku un garšvielas un sautē, līdz viegli karamelizējas. Pievieno garneles un gatavo, līdz tās iegūst rozā nokrāsu. Pievieno tomātus, citrona sulu un baltvīnu. Gatavo vēl minūti un pasniedz ar pastu un salsa verde.