Vīra ceļš pie jaunavas... (Mācīsimies mīlēt!)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Kāpēc vienam patīk tieva, otram apaļīga? Kāpēc skaistulis vīrs apprecas ar «īstu raganu», bet dzērājam un skandalētājam gadās laba un mierīga sieva?

«Trīs lietas man šķiet brīnumainas, un ceturto es nesaprotu: ērgļa ceļš padebešos, čūskas ceļš pāri klintij, kuģa ceļš jūras vidū un vīra ceļš pie jaunavas.»
(Salamans)

Šodien parunāsim par acīm un par ausīm.
  
Seja

Cilvēkam, galvenā sajūtu orgāns ir acis. Ar redzes palīdzību tiek novērtēti visi partnera dabas dotumi — sejas forma, acu, matu krāsa, figūras proporcionalitāte, u.c. pazīmes. Pirmais kontakts notiek ar acu palīdzību, tieši tāpēc acīm tiek pievērsta īpaša uzmanība.

Parasti tieši lielas, izteiksmīgas acis ar biezām, garām skropstām šķiet vissimpātiskākās. Tam ir loģisks skaidrojums — jo lielākas acis, jo lielāks redzes leņķis; jo biezākas skropstas, jo labāk aizsargā acis pret putekļiem un cita veida netīrumiem.

Daži fizionomisti uzskata, ka lūpas spēj daudz vairāk pateikt par cilvēku nekā acis. Brīnišķīgas, starojošas acis un plēsonīgas lūpas! Meitenīgi nevainīgas acis un baudkāras lūpas! Biedrisks skatiens un sakniebtas lūpas ar nicinoši nolaistiem lūpu kaktiņiem!

Uz leju nolaisti lūpu kaktiņi atšifrē melanholoķi (ja tās ir plānas) vai holeriķi (ja lūpas ir pilnīgas). Horizotāls lūpu kaktiņu izvietojums raksturīgs flegmatiķim, bet uz augšu piepacelti lūpu kaktiņi raksturo sangviniķi.

Ir pieņemts uzskatīt, ka pilnīgas lūpas ir paaugstinātas juteklības raksturotājas, bet šauras, sakniebtas norāda uz izlēmību un gribu. Gļēvas lūpas un pavērta mute norāda uz vāja rakstura cilvēku, kuram nav iekšējā kodola.

Dzirde
 
Seja var būt skaista, augums pati pilnība, bet ja balss būs spiedzoša vai čerkstoša, tad sākotnējā interese var pārplīst kā ziepju burbulis.

Sveša cilvēka balss skaņas var saviļņot asinis, sagatavot augsni mīlestībai, liekot izjust simpātijas, pirms notikusi satikšanās. Ja balss maģija ir bijusi pietiekoši iedarbīga, abiem satiekoties, acīm nekas cits neatliek kā apstiprināt ausu izvēli.

Ja sākotnēji vienaldzīgs cilvēks sāks mums teikt maigus vārdus, tad gan pats cilvēks, gan viņa balss ar laiku šķitīs mums ļoti simpātisks. Atcerieties Odiseju, kuru sirēnas vilināja ar maigu un glāsmainu: «Mī—īīī—ļais, mī—īīī—ļais». Kurš spēs turēties pretim tādam aicinājumam?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu