Koalīcijas pārstāvji: E-lietu sekretariāts jāsaglabā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu vajadzētu saglabāt, jo elektroniskās pārvaldes jautājumi valstij ir aktuāli, atzina aģentūras LETA aptaujātie koalīcijas partiju pārstāvji.

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis uzskata, ka, lemjot par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta saglabāšanas lietderību, jālemj arī par pārējo divu sekretariātu — Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta un Īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās sekretariāta lietderību.

«E-lietu sekretariāts ir visnopietnākais no visiem trijiem, un tas tika izveidots nevis tāpēc, ka kādam vajadzēja posteni, bet gan tāpēc, ka Latvija būtiski atpalika no citām valstīm e-lietās,» sacīja Kučinskis. Viņaprāt, pirms lēmuma pieņemšanas noteikti ir jākonsultējas ar nozares uzņēmējiem, «jo šī nozare mums ir diezgan attīstīta».

Kučinskis uzskata: ja šo nozari pievienos Satiksmes ministrijai, pastāv liels drauds, ka tā «noslīks» starp ceļiem, dzelzceļiem, lidostām un pastu, uzskata Kučinskis.

Viņš domā, ka E-lietu sekretariāta amatu varētu saglabāt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), jo TP neesot ambīciju uz šo amatu. Kučinskis uzskata, ka ir svarīgi, lai E-lietu sekretariāta vadību pārņemtu nozari pārzinošs cilvēks, nevis kāds tikai tāpēc, ka kādam ir jāaizpilda šī vieta. Arī Gudele savulaik tika uzaicināta šajā amatā kā nozares speciāliste, un tikai vēlāk viņa iestājās ZZS.

LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš atturējās paust viedokli par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta saglabāšanu, norādot, ka par to ir jālemj premjeram. Bērziņš uzskata, ka e-lietu ministra amatu vajadzētu saglabāt ZZS.

Savukārt ZZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzskata, ka ir jāsaglabā E-lietu sekretariāts, jo sekretariāta kompetencē esošie jautājumi ir ļoti aktuāli tāpēc, ka mūsdienu tehnoloģijas strauji attīstās un ir nepieciešama atsevišķa ministrija, kas rūpīgi seko līdzi pasaules tendencēm.

«Darbs ir sākts, un mums tas ir jāturpina. Brīvdienās mēs savā starpā konsultēsimies, pirmdien notiks koalīcijas sēde, kur runāsim konkrētāk par to, kas varētu turpināt ministres iesāktos darbus,» teica Brigmanis.

Jau ziņots, ka saistībā ar valsts budžeta naudas tērēšanu dzimšanas dienas svinībām par atkāpšanos no amata un izstāšanos no Latvijas Zemnieku savienības paziņojusi īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. Demisijas rakstu Gudele Ministru prezidentam oficiāli iesniegs pirmdien.

Pēc neoficiālas informācijas, ZZS iepriekš vilcinājās ar Gudeles atsaukšanu no amata, jo, iespējams, tādā gadījumā varētu tikt rosināts likvidēt Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu.

Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis sacīja, ka par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta lietderību lems visa koalīcija.

Gudele ar E-lietu sekretariātu jau ir saistīta vairākus gadus.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka Gudele 2003. gadā uzvarēja konkursā un tika iecelta par jaunizveidotā Informācijas sabiedrības biroja vadītāju. Vēlāk birojs tika pārveidots par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu, un 2004. gada nogalē valdība apstiprināja Gudeli par šī sekretariāta vadītāju. 2006. gada aprīlī Gudele kļuva par īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās. Šo amatu viņa pildīja divās Aigara Kalvīša (TP) valdībās un Godmaņa valdībā, līdz paziņoja par savu atkāpšanos no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu