E-lietu ministra amatam neoficiāli min vairākus kandidātus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde par nākamo īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās kandidatūru lems rīt, neoficiāli tiek minēti vairāki šā amata pretendenti.

Pagaidām oficiāli neviens kandidāts šim amatam vēl netiek nosaukts.

Kāds ZZS valdes loceklis aģentūrai LETA skaidroja, ka lielākās izredzes šoreiz virzīt savu kandidatūru būtu Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Zemnieku savienības vai partijas «Latvijai un Ventspilij» pārstāvjiem, jo līdzšinējā īpašo uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele bija ZZS ietilpstošās Latvijas Zemnieku savienības biedre.

Pašlaik neoficiāli ministra amatam tiek minēts Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka vārds, kā kandidāts tiek minēts arī Valmieras Domes deputāts Elmārs Švēde un bijušais Saeimas deputāts Uldis Augulis.

Kā jau ziņots, Gudele nolēma atkāpties no amata pēc tam, kad klajā nāca informācija par valsts budžeta naudas tērēšanu viņas dzimšanas dienas svinībām. Demisijas rakstu Gudele Ministru prezidentam oficiāli iesniegs pirmdien. Gudele arī nolēmusi izstāties no Latvijas Zemnieku savienības.

Gudele ar E-lietu sekretariātu bija saistīta vairākus gadus.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka Gudele 2003. gadā uzvarēja konkursā un tika iecelta par jaunizveidotā Informācijas sabiedrības biroja vadītāju. Vēlāk birojs tika pārveidots par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu, un 2004. gada nogalē valdība apstiprināja Gudeli par šā sekretariāta vadītāju. 2006. gada aprīlī Gudele kļuva par īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās. Šo amatu viņa pildīja divās Aigara Kalvīša (TP) valdībās un Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā, līdz paziņoja par savu atkāpšanos no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu