SAB apstiprina, ka konsultējis Gudeli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) apstiprina, ka savā kompetencē sniedza konsultāciju bijušajai e-lietu ministrei Inai Gudelei pēc viņas pašas iniciatīvas, teikts presei izplatītā SAB paziņojumā, komentējot plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par biroja sadarbību ar Gudeli.

Ministre uzskatīja, ka par viņas darbu tika izrādīta aizdomas raisoša interese, norāda SAB.

Paziņojumā teikts, ka biroja uzdevumi ir ārvalstu izlūkdienestu darbības Latvijā identificēšana, kontrole un neitralizācija, valstij nozīmīgas izlūkošanas informācijas ieguve, pretizlūkošanas veikšana ārvalstīs un valsts noslēpuma aizsardzība.

Veicot pretizlūkošanas funkciju, SAB darbinieki sniedza ministrei rekomendācijas par iespējamiem riskiem un to novēršanu. Šādas konsultācijas var saņemt un saņem jebkura valsts amatpersona, norādīts paziņojumā. SAB regulāri un sistemātiski veic Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Saeimas un citu valsts institūciju amatpersonu, kas strādā ar valsts noslēpumu, apmācību un situācijas novērtēšanu.

Latvijas valsts drošības iestādes nav veidojušas, neveido un neveidos aģentūras no Ministru kabineta locekļiem — SAB sadarbojas ar ministriem, sniedzot tiem nepieciešamo informāciju un atbalstu, uzsver SAB.

Jau ziņots, Gudele vasarā sadarbojusies ar SAB, savā kompetencē sniedzot SAB vajadzīgās ziņas, vēstīja raidījums «Nekā personīga». Kā ziņoja raidījums, iespējams, Gudelei vajadzēja nospēlēt lomu SAB direktora Jāņa Kažociņa pārvēlēšanas brīdi, darot zināmu, ka SAB viņu spiedis sadarboties. Iespējams, Gudele to nav izdarījusi un tāpēc zaudējusi savu krēslu, vēstīja raidījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu