«Lattelecom» ierīko optisko pieslēgumu veselam ciematam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Lattelecom» pirmo reizi ierīkojis optisko pieslēgumu visam ciematam – Ogres rajona Ikšķiles jauno māju ciematam Zaļās salas. Izveidotais tehniskais risinājums līdz ar «Lattelecom» pakalpojumu attīstību katram lietotājam varēs nodrošināt datu pārraides ātrumu līdz pat 100 Mbit/s. Šis pieslēguma ātrums ir desmit reizes lielāks nekā ātrākajam interneta pieslēgumam, kuru «Latteleco» pašlaik piedāvā privātpersonām, portālam «Apollo» pavēstīja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Deniss Kolosovs.

Optiskais pieslēgums ļauj visiem ciemata iedzīvotājiem kvalitatīvi izmantot «Lattelecom» piedāvātos komunikācijas pakalpojumus – profesionālo internetu, tālruni un digitālo televīziju «Lattelecom TV». Šis pieslēgums sniegs iespēju iedzīvotājiem lietot arī pakalpojumus, pie kuru attīstības «Latteleco» strādā, piemēram, interneta pieslēgumu līdz pat 100 Mbit/s un augstas izšķirtspējas televīzijas kanālus (high definition television jeb HDTV). Turklāt optiskais pieslēgums ir vide, kas ciemata iedzīvotājiem nākotnē ļaus ierīkot arī citus modernus risinājumus, nemainot esošo tīkla infrastruktūru.

«Mainoties aktivitātei nekustamo īpašumu tirgū, iedzīvotāji, meklējot mājokli, aizvien lielāku vērību pievērš infrastruktūras jautājumam, īpaši pieejamajām komunikācijām – tālrunim, internetam un televīzijai. Šīs objektu izvēles kritēriju pārmaiņas vērtējamas ļoti pozitīvi, jo stimulē attīstītājus un būvniekus jau objekta projektēšanas laikā, nevis tikai pēc tā uzbūvēšanas domāt par komunikāciju infrastruktūru un iedzīvotājiem optimālākajiem risinājumiem,» uzskata «Lattelecom» komercdirektors Jānis Ligers.

Zaļās salas ir 29 savrupmāju ciemats Ikšķilē, Daugavas krastā, tieši pie Rīgas HES ūdenskrātuves. Ciemats piedāvā četru tipu vienstāva un divstāvu koka karkasa mājas ar koka dēļu un apmetuma flīžu apdari, plašām āra terasēm un koka konstrukciju nojumēm automašīnu un velosipēdu ērtai novietnei. Turklāt Zaļās salas saņēmušas galveno balvu nominācijā Labākais ciemats 2007. gadā. 

«Lattelecom» ir vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā. Uzņēmums piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. «Lattelecom» nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu