Latviju konkursā «Jaunais vilnis» pārstāvēs Dons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Harijs Briedis

Šogad jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2008» Latviju pārstāvēs mūziķis Dons, aģentūru LETA informēja konkursa atlases kārtas koordinatore Nadežda Buharova.

Jau ziņots, ka konkursa atlases otrajā kārtā vēl piedalījās Linda Leen, Ieva Sutugova un Amber.

Katram no četriem dalībniekiem bija jānodzied viena dziesma, pēc kuras žūrija izvēlējās dalībnieku, kurš pārstāvēs Latviju šogad jauno izpildītāju konkursā.

Atlases kārtu vērtē žūrija, kurā piedalās žūrijas līdzpriekšsēdētājs un komponists Raimonds Pauls, Dzintaru koncertzāles mākslinieciskais vadītājs Ļevs Ostrovskis, Jūrmalas Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Tampe, konkursa «Jaunais vilnis» organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans, operdziedātāja Inese Galante, konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, konkursa muzikālais producents Jevgeņijs Orlovs, izdevniecības nama «Petits» prezidents Aleksejs Šeiņins, «Radio SWH+» ģenerālais producents Edmunds Kaševskis un konkursa izpilddirektors Igors Jefremovs.

Konkursa atlases otrajā posmā par tiesībām piedalīties starptautiskajā konkursā cīnīsies arī pretendenti no Čehijas, Kanādas, Somijas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Kenijas, Lietuvas, Polijas un Zviedrijas.

Konkursa rīkotāji norāda, ka ar katru gadu pieaug dziedātāju skaits, kuri vēlas piedalīties «Jaunā viļņa» konkursā Jūrmalā. Tā 2003. gadā konkursa organizācijas komitejai tika iesniegti vairāk nekā 3500 pieteikumu, 2007. gadā — vairāk nekā 7000, bet šogad jau saņemts vairāk nekā 8000 pieteikumu.

Jau ziņots, ka pērn konkursā «Jaunais vilnis 2007» triumfēja dziedātāja no Moldovas Natālija Gordienko, bet Latvijas pārstāvis Andris Ērglis izcīnīja dalītu otro vietu. Gordienko pirmo vietu ieņēma ar 312 punktiem, bet dalītu otro vietu ar 308 punktiem izcīnīja duets no Ukrainas «Barselona» un Latvijas dziedātājs Ērglis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu